Ogromen ekran med nastopom padel na plesalce fantovske skupine

Magazin 29. Jul 202208:02 0 komentarjev
padec zaslona
Breaking News Worldwide/Twitter

Med nastopom priljubljene hongkonške skupine Mirror je na oder padel ogromen ekran in poškodoval najmanj dva nastopajoča, enega huje. Načrtovani nastopi skupine so bili odpovedani, pristojni pa so napovedali vladno preiskavo incidenta. Pretreseni oboževalci skupine so pripravili peticijo za večjo varnost nastopajočih.

Med četrtkovim koncertom priljubljene hongkonške fantovske skupine Mirror je na oder padel ogromen ekran. Ob padcu ogromnega ekrana sta se poškodovala najmanj dva plesalca, eden izmed njiju huje, drugi pa ni v smrtni nevarnosti, poročanje lokalne televizije RTHK povzema Reuters. Poškodovani so bili tudi trije obiskovalci koncerta.

Številne oboževalce skupine je grozljiv prizor pretresel.

Napovedali vladno preiskavo dogodka

“Šokiran sem,” je sporočil izvršni vodja Hongkonga John Lee in dodal, da upa, da bodo poškodovani čim prej okrevali. Napovedal je vladno preiskavo incidenta in pregled varnostnih postopkov za zaščito izvajalcev, osebja ter občinstva.

Mestni minister za kulturo Kevin Yeung pa je dejal, da so odpovedali nadaljnje nastope skupine, dokler odrska konstrukcija ne bo varna. Pristojen vladni urad je že stopil v stik z organizatorjem koncerta glede drugih incidentov v zadnjih dneh.

Oboževalci pripravili spletno peticijo za varnost nastopajočih

Izjemno priljubljena skupina je nastala leta 2018, ustanovljena je bila v resničnostni televizijski oddaji. Skupina je v hongkonški dvorani Coliseum in mestnem pristanišču Victoria načrtovala serijo več nastopov.

Več kot 13.000 oboževalcev skupine Mirror je podpisalo spletno peticijo, v kateri so organizatorja koncerta pozvali, naj reši težave in nastopajočim zagotovi varnost.

Organizator koncerta MakerVille, ki je v lasti PCCW Media Group hongkonškega tajkuna Richarda Lija, je sporočil, da temeljito preiskuje vzrok nesreče. “Zelo nam je žal, da je incident pri gledalcih ali drugih prizadetih povzročil nelagodje,” so sporočili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!