Ostanke pogrešanega avstralskega ribiča našli v krokodilu

Svet 03. Maj 202309:07 1 komentar
krokodil
PROFIMEDIA

V Avstraliji so po dveh dneh iskanja v enem od krokodilov našli ostanke pogrešanega ribiča. Prijatelji, s katerim je bil ribič, napada niso videli, so pa slišali krike in glasen pljusk.

Avstralec Kevin Darmody, izkušeni ribič in član skupnosti v avstralskem mestu Cape York, je v soboto izginil med ribolovom s prijatelji. Nazadnje so ga videli v odročnem predelu avstralske zvezne države Queensland, kjer prebiva tudi slanovodni krokodil. Po dveh dneh iskanja je policija v ponedeljek ubila dva velika krokodila in našla tudi ostanek človeškega telesa.

Krokodila, velika 4,1 in 2,8 metra, je policija ustrelila v ponedeljek, 1,5 kilometra od kraja, kjer so nazadnje videli pogrešanega ribiča. Človeške posmrtne ostanke so našli le znotraj enega krokodila, vendar strokovnjaki verjamejo, da sta bila v smrt vpletena oba krokodila. Posmrtnih ostankov sicer še niso identificirali, je pa policija sporočila, da to pomeni “tragičen konec” iskanja 65-letnika, poroča BBC.

Ribiči, ki so s Kevinom lovili na tem območju, so povedali, da napada krokodilov niso videli, so pa slišali krike in glasen pljusk. “Tekel sem dol … ampak ni bilo sledi o njem, le njegovi natikači na bregu in nič drugega,” je za lokalne medije povedal njegov prijatelj John Peiti.

Krokodili so na tropskem severu Avstralije povsem običajni, a napadi so redki. Kevin Darmody je 13. smrtna žrtev krokodilov v avstralski zvezni državi Queensland, odkar so leta 1985 začeli voditi evidence. Leta 2017 naj bi v kraju Port Douglas krokodil ubil starejšo žensko, ki so jo pogrešali. Leto dni prej pa je krokodil napadel in ubil žensko na območju narodnega parka Daintree.

Od prepovedi lova na krokodile leta 1974 se je populacija teh živali v Queenslandu močno povečala: s 5.000 na 30.000 živali. Poročilo iz leta 2019 pa kaže, da na vsak kilometer reke živi 1,7 odraslega krokodila. Če krokodili ogrožajo javno varnost, jih odstranijo, v redkih primerih pa tudi ubijejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje