Ostre kritike na račun Meloni, ki je na Bali vzela hčer

Svet 17. Nov 202209:54 4 komentarji
Giorgia Meloni
PROFIMEDIA

Italijanska premierka Giorgia Meloni se je znašla pod plazom kritik medijev, ker je na vrh najmočnejših svetovnih gospodarstev (G20) na indonezijskem Baliju vzela šestletno hčer, poročajo tuje tiskovne agencije. 45-letnica se je v sredo na Facebooku branila, da ima pravico delati najboljše za državo, ne da bi ob tem hčer prikrajšala za mater.

Več italijanskih medijev je bilo v zadnjih dneh kritičnih, ker je premierka Italije Giorgia Meloni na vrh odpotovala skupaj s hčerko Ginevro in varuško. Kot so poročali, se je prvič v zgodovini Italije zgodilo, da je bil v italijanski delegaciji za pomemben vrh tudi otrok.

“Nekateri otroci potujejo v prvem razredu na letalu na Bali, drugi pristanejo na morskem dnu,” je potezo premierke na italijanski televiziji komentiral novinar in nekdanji poslanec Furio Colombo, pri čemer je namignil na odločitev italijanske vlade, da ladjam z rešenimi migranti ne dovoli vplutja v italijanska pristanišča. Tudi feministke so bile kritične in so poudarile, da delavke svojih otrok ne smejo pripeljati s seboj v tovarne.

Predsednica italijanske vlade je imela na Baliju pogovore z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom in drugimi svetovnimi voditelji. Njena šestletna hči je bila medtem z varuško v bazenu hotela, kjer je bila nastanjena italijanska delegacija.

Skrajno desna političarka se je v sredo odzvala z zapisom na družbenem omrežju Facebook. “Ali mislite, da vas briga, kako vzgajam hčer,” je vprašala. Ob tem je vodja Bratov Italije vztrajala, da ima pravico delati najboljše za državo, ne da bi ob tem svojo hčer prikrajšala za mater. “Upam, da bo ta odgovor zadostoval, da se boste ukvarjali z bolj relevantnimi temami,” je še zapisala.

Meloni je obljubila, da se kljub obveznostim predsednice vlade ne bo za dlje časa ločila od hčere. Ta se je ob materi že večkrat udeležila javnih dogodkov. Tako je bila tudi med navzočimi v kvirinalu, ko je njena mati prisegla na položaj. Svetlolaso deklico je med slovesno prisego v rokah držal njen oče, novinar Andrea Giambruno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje