Ena od pacientk naj bi umrla na dan, ko so posneli pretresljivo fotografijo

Svet 24. Apr 202319:15 3 komentarji
bolnica v isti postelji
Hitna uživo 194/FACEBOOK

Ena izmed dveh starejših pacientk s pretresljive fotografije iz bolnišnice v Sisku naj bi umrla še isti dan. Direktor je še pet dni po smrti zatrjeval, da sta obe dobro.

Po poročanju hrvaškega portala Dnevnik.hr je ena od pacientk, ki sta bili v bolnišnici dr. Iva Pedišića v Sisku strpani na isto posteljo, umrla še isti dan, kot je nastala pretresljiva fotografija.

Kot razkriva omenjeni portal, sta bili pacientki, sicer varovanki Doma starejših Rebić, v urgentni center bolnišnice prepeljani 14. aprila, ko je fotografija tudi nastala. Še isti dan je ena od obeh umrla, kar so za hrvaški portal potrdili v domu. Druga pacientka naj bi bila nato na urgenci nameščena še nekaj dni, kljub temu da je bilo na bolnišničnih oddelkih v času nastanka fotografije prostih kar 25 postelj. Tja naj bi jo premestili šele na dan, ko so pretresljive fotografije zakrožile po spletu, torej 19. aprila. V bolnišnici so sicer najprej trdili, da so bili na dan sprejema obeh pacientk vsi oddelki polno zasedeni.

Tudi direktor bolnišnice Tomislav Dujmenović je takrat zatrjeval, da je bilo v bolnišnici preveč pacientov ter da sta starejši ženski v isti postelji ležali le “kratek čas”. Takšno postopanje pa, da je bilo za njuno varnost nujno, saj bi bilo preveč tvegano, če bi na pregled starejši pacienti čakali na stolu. Dejal je, da naj bi takrat v eni uri sprejeli tri hudo bolne ljudi, ki so potrebovali nujno oskrbo.

Kljub smrti direktor trdil drugače

Ob vsem je Dujmenović na dan izbruha afere celo prikrival smrt ene izmed pacientk in zatrjeval, da je z obema vse v redu. “Situacija je bila res videti grdo, toda obe težko bolni pacientki smo oskrbeli in sta tudi preživeli. Situacija, v kateri sta se znašli res, ni bila primerna, a je bila v tistem trenutku neizbežna. Smo pa s tem preprečili veliko hujši scenarij in rešili človeška življenja,” je takrat zatrjeval direktor, ki sedaj zadeve ne želi več komentirati, saj da izjav zaradi varovanja podatkov ne more dajati.

“Glavni tehnik je vedel za celotno dogajanje. Poklicati bi morali zdravnika, pa ga niso. Ta bolnišnica je leglo nehumanosti,” je dogajanje za omenjeni hrvaški medij komentiral eden izmed zdravstvenih delavcev te bolnišnice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje