Padel iz 68. nadstropja: umrl je moški, ki je plezal na najvišje stavbe na svetu

Svet 31. Jul 202307:58 2 komentarja
Remi Enigma
Remi Enigma/Instagram

Po padcu iz 68. nadstropja je umrl Francoz Remy Lucidi, znan po ukvarjanju z ekstremnimi športi.

Francoz Remy Lucidi, znan po ukvarjanju z ekstremnimi športi, je umrl po padcu iz 68. nadstropja stanovanjske hiše v Hongkongu. 30-letnik je padel med plezanjem na kompleks Tregunter, poroča South China Morning Post. Lucidija, ki je bil na spletu znan tudi kot Remi Enigma, so na kraju dogodka razglasili za mrtvega.

Po navedbah hongkonških uradnikov je Lucidi v stavbo vstopil okoli 18. ure. Varnostnikom je dejal, da je na obisku pri prijatelju v 40. nadstropju. Ko je domnevni prijatelj dejal, da Lucidija ne pozna, ga je varnostnik poskušal aretirati. Toda Lucidiju je že uspelo priti v dvigalo.

Na varnostnih posnetkih je videti, kako je Lucidi prišel v 49. nadstropje in se nato po stopnicah povzpel na vrh stavbe. Vrata, ki vodijo na streho, so našli odprta, a Lucidija ni bilo tam.

Po navedbah policije so 30-letnika nazadnje videli živega okoli 19.38. Takrat je potrkal na okno stanovanja v najvišjem nadstropju, zaradi česar je zaposlena poklicala policijo, piše N1 Zagreb.

Neimenovan vir je za kitajske medije povedal, da je bila policija prepričana, da je bil Lucidi ujet pred tem stanovanjem in je s trkanjem po oknu prosil za pomoč. Policija naj bi na kraju dogodka našla tudi kamero, ki jo je imel Lucidi pri sebi. Na njej pa naj bi bili posnetki drugih njegovih vzponov.

Uradnega vzroka nesreče policija še ni objavila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje