Papež Frančišek odpovedal aktivnosti zaradi blage gripe

Svet 25. Nov 202311:54 0 komentarjev
Papež Frančišek
Foto: Vatican Media via REUTERS

Papež Frančišek je odpovedal jutranjo avdienco zaradi blage gripe, je v izjavi sporočil Vatikan.

86-letni papež Frančišek se ob sobotah redno srečuje z vatikanskimi uradniki. Med drugim se tedensko srečuje z vodjo vatikanskega oddelka, ki skrbi za imenovanje škofov, ima pa tudi zasebne avdience. Predvideno je bilo tudi srečanje s predsednikom Gvineje Bissau, a je zaradi mile gripe odpovedano.

V začetku tega meseca je papež na srečanju z evropskimi rabini preskočil branje pripravljenega govora, ker je bil prehlajen, vendar se je le nekaj ur pozneje na srečanju z otroki zdelo, da je dobrega zdravja.

Junija je bil operiran zaradi trebušne kile. V bolnišnici je preživel devet dni in zdi se, da je po operaciji popolnoma okreval. Papežu sicer manjka del pljuč, ki so mu jih odstranili, ko je bil mladenič v rodni Argentini.

Naslednji papežev javni nastop je predviden v nedeljo, ko bo na Trgu svetega Petra nagovoril množice s tedensko molitvijo Angelovega češčenja. Vprašanje sicer ostaja, ali bo zaradi gripe to možno.

Od 1. do 3. decembra se bo udeležil tudi podnebne konference COP28 v Dubaju, kjer naj bi imel skoraj cel dan dvostranskih srečanj s svetovnimi voditelji, ki se bodo udeležili dogodka. Konferenca bo potekala od 30. novembra do 12. decembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!