Papež za pomoč migrantom v Libiji

Svet 24. Okt 202114:10 0 komentarjev
Papež
Profimedia

Papež Frančišek je danes pozval svet, naj pomaga v migrantski krizi v Libiji.

“Ponovno prosim mednarodno skupnost, naj drži svoje obljube o skupni in konkretni rešitvi za migracijske tokove iz Libije in celotnega sredozemskega prostora,” je pred številnimi verniki in romarji na vatikanskem Trgu svetega Petra dejal sveti oče.

84-letni papež je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa tudi pozval, naj bo reševanje ljudi v Sredozemlju prednostno ter da se jim zagotovi dostojanstveno življenje in dostop do postopka za azil.

“Na tisoče migrantom, beguncem in iskalcem zaščite v Libiji izrekam svojo bližino. Slišim vaše klice in molim za vas,” je še dejal papež. Ob tem je tudi opozoril, da so številni moški, ženske in otroci izpostavljeni nečloveškemu nasilju.

Razmere v Sredozemskem morju ostajajo napete. Številni ljudje poskušajo s čolni odpluti iz Libije in drugih držav severne Afrike, da bi dosegli države Evropske unije. Libijska obalna straža jih pogosto ustavi in vrne nazaj. Številne človekoljubne organizacije, ki v Sredozemskem morju rešujejo migrante, ki se znajdejo v težavah, kritizirajo tovrstno početje in pozivajo EU k ukrepanju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!