Zdravniki papežu zaradi bolezni odsvetovali pot na podnebno konferenco

Svet 28. Nov 202321:07 0 komentarjev
Papež Frančišek
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi zdravstvenih težav in zdravniškega priporočila se papež Frančišek ne bo udeležil podnebne konference COP28 v Dubaju. Papež je v soboto zbolel za blagimi simptomi gripe in odpovedal več srečanj in drugih obveznosti. Po navedbah vatikanskega tiskovnega predstavnika se sveti oče že počuti bolje.

Papež Frančišek je na prošnjo zdravnikov odpovedal potovanje v Dubaj, kjer se je konec tedna nameraval udeležiti podnebne konference COP28, je sporočil vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni.

Papež je v soboto zbolel za blagimi simptomi gripe in odpovedal več srečanj in drugih obveznosti, a se po navedbah Brunija že počuti bolje. “Čeprav se je splošna klinična slika svetega očeta izboljšala, so ga zdravniki prosili, naj ne odpotuje na načrtovano potovanje v Dubaj. Papež Frančišek je z velikim obžalovanjem sprejel prošnjo zdravnikov, zato je potovanje odpovedano,” je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa pojasnil Bruni.

Ob tem je poudaril, da si papež še vedno želi “biti del razprav, ki bodo potekale v naslednjih dneh”. “Način, kako bi se to lahko zgodilo, bo določen v najkrajšem možnem času,” je dodal.

Papež Frančišek je v soboto odpovedal vse načrtovane avdience, v nedeljo pa je tradicionalno molitev angelovega čaščenja s prenosom v živo opravil v kapeli svoje rezidence v Vatikanu, namesto pred oknom apostolske palače kot običajno.

86-letni papež, ki ima težave s pljuči, je bil med nedeljsko molitvijo videti izčrpan in je občasno kašljal. Iz Vatikana pa so v ponedeljek sporočili, da se Frančišek sedaj počuti nekoliko bolje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!