Papež zaradi zdravstvenih težav odpovedal obisk Libanona

Svet 09. Maj 202218:40 0 komentarjev
Papež Frančišek
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Papež Frančišek je zaradi zdravstvenih težav prestavil potovanje v Libanon, ki je bilo prvotno načrtovano za junij, je danes povedal libanonski minister za turizem Walid Nassar. Minister sicer ni podrobneje razkril "zdravstvenih razlogov" za preložitev obiska, a znano je, da ima papež že dlje časa težave s kolenom.

Papež Frančišek, ki že več tednov trpi zaradi bolečin v kolenu, je minuli četrtek prvič uporabil voziček na javnem dogodku. Na njem se je pripeljal na srečanje katoliške organizacije redovnic.

“Libanon je prejel pismo Vatikana, ki ga uradno obvešča o odločitvi, da preloži načrtovani obisk papeža v Libanon,” pa je zdaj sporočil libanonski minister za turizem Walid Nassar v izjavi, ki jo je objavila libanonska tiskovna agencija. Papeževi obiski na tujem in načrtovani sestanki so “preloženi iz zdravstvenih razlogov”, je pojasnil minister, ki vodi odbor za pripravo obiska.

Vatikan obiska sicer ni nikdar potrdil, je pa libanonsko predsedstvo aprila sporočilo, da bo 85-letni papež Libanon obiskal junija.

Poglavar katoliške cerkve si je že dolgo želel odpotovati v to sredozemsko državo, ki jo že več kot dve leti pretresa najhujša gospodarska in finančna kriza v njeni zgodovini. Libanonski predsednik Michel Aoun je bil marca v Vatikanu na zasebni avdienci pri papežu Frančišku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!