Petletnica je po nesreči, ki je bila usodna za starše, rešila enoletnega bratca

Svet 29. Dec 202211:32 0 komentarjev
Perth
PROFIMEDIA

Petletna deklica je po prometni nesreči, v kateri je izgubila starše, rešila svojega najmlajšega bratca, starega komaj leto dni.

Huda prometna nesreča v Zahodni Avstraliji, nedaleč stran od Pertha, bi se lahko končala še huje, kot se je. Medtem ko je bila nesreča usodna za 25-letno Cindy Braddock in 28-letnega Jaka Daya, so njuni trije otroci preživeli – najmlajšega otroka, enoletnika, je rešila kar njegova petletna sestrica.

Prometna nesreča, v kateri je bila udeležena petčlanska družina, se je zgodila na odročnem območju Zahodne Avstralije – in sicer na območju kraja Kondinin, ki leži okoli 280 kilometrov vzhodno od Pertha, glavnega mesta te avstralske zvezne države. Trije otroci, stari pet, dve in eno leto, so nesrečo resda preživeli, a so bili ob visokih temperaturah v vozili ujeti več kot dva dneva. Našel jih je zaskrbljen družinski član po tem, ko družina ni prispela na božično praznovanje, je poročal avstralski Nine News.

Po besedah sorodnika Michaela Reada je petletna sestrica življenje enoletnega bratca rešila s tem, ko ga je osvobodila iz otroškega sedeža. “Če petletnica ne bi odpela pasu avtomobilskega sedeža enoletnika, ga danes ne bi bilo več z nami,” je dejal Read in komentiral, da se razsežnosti svojega dejanja verjetno še nekaj let ne bo zavedala. Po njegovih besedah so bili otroci v avtomobilu ujeti 55 ur in na vročini 30 stopinj Celzija. “Nihče ne ve, kaj so preživeli,” je dodal.

Po tem, ko so otroke našli, so jih zaradi hude dehidracije odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Avtorica prispevka CNN: Kathleen Magramo

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!