Pevec skupine Bijelo Dugme ob izgubi člana: “Ob tebi je bilo vedno prijetno”

Magazin 05. Dec 202317:14 0 komentarjev
Vlado pravdić
Foto: Alen Islamović/INSTAGRAM

Umrl je nekdanji klaviaturist legendarne jugoslovanske zasedbe Bijelo Dugme Vlado Pravdić. Na družbenem omrežju se je z ganljivim sporočilom od pokojnega poslovil tudi pevec zasedbe Alen Islamović. 

Preminil je legendarni klaviaturist skupine Bijelo dugme Vlado Pravdić, poročajo hrvaški mediji.

Pravdić se je nekaj let boril s hudo boleznijo, umrl je v Split. Svojo glasbeno pot je začel leta 1965 v skupini “Walkins”, nato je igral s skupino “Kost” do leta 1970. Nato so sledili “Ambassadorji”, nato pa “Indexes” od leta 1971 do 1973.

Nato se je spoprijateljil z Goranom Bregovićem, s katerim sta najprej igrala v skupini “Jutro”, nato pa sta ustanovila Bijelo dugme. Jeseni 1976 ga je zamenjal Laza Ristovski, dve leti kasneje pa se je spet vrnil, da bi leta 1987 ponovno zapustil glasbeno sceno. Skupini se je pridružil leta 2005 na njihovi poslovilni turneji.

Na Instagramu se je od Pravdića poslovil tudi pevec Alen Islamović. “Vlado, naj ti bo lahka zemlja, bil si pošten in dober človek, vedno je bilo prijetno v tvoji družbi, iskreno sožalje otrokom in družini, kjerkoli že so,” je zapisal ob fotografiji pokojnega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!