Pilot po dveh urah obrnil letalo: “Potnik ima drisko čez celotno kabino”

Potovanja 06. Sep 202318:11 3 komentarji
letalska družba delta
PROFIMEDIA

"Letalo je smrdelo po vaniljevem sranju," je eden od potnikov opisal dogodek, zaradi katerega se je moralo Deltino letalo po dveh urah letenja vrniti v Atlanto.

Pilot letala, ki je potovalo iz Atlante v Barcelono, je po dveh urah v zraku zahteval vrnitev. V zvočnem posnetku, ki je bil objavljen na družbenem omrežju X, je slišati, da je pilot vrnitev na letališče zahteval zaradi “biološke nevarnosti”. Šlo naj bi za to, da je imel eden izmed potnikov drisko, poroča BBC.

V zvočnem posnetku je namreč pilot letala ameriške družbe Delta dejal, da je imel potnik drisko “čez celotno letalo”.

Ob vrnitvi so letalo očistili. The Guardian piše, da so čistilci letalo čistili pet ur, med drugim pa so morali zamenjati preprogo, ki je bila uničena. Po osemurni zamudi so se tako potniki lahko znova vkrcali na letalo. V katalonsko prestolnico pa so naslednji dan prispeli brez novih incidentov.

View this post on Instagram

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Nekateri potniki, ki so bili na letalu, so opise dogodka delili na družbenih omrežjih. Med drugim so zapisali, da se je kabinsko osebje trudilo, da bi nered pospravilo s papirnatimi brisačami in dišečim razkužilom. “Vendar je zaradi tega letalo smrdelo po vaniljevem sranju,” je zapisal eden izmed njih. Drugi pa je zapisal, da je osebje na prehodu nastavilo vpojni papir. Ko so potniki zapuščali letalo, so se temu papirju izogibali s plezanjem čez sedeže.

Družba Delta je za Insider potrdila, da so na krovu imeli potnika z zdravstveno težavo. Zaradi tega se je moralo letalo vrniti v Atlanto, kjer so ga očistili. “Naše ekipe so hitro in temeljito očistile letalo, da so potnike prepeljali na končni cilj. Strankam se iskreno opravičujemo za zamudo in nevšečnosti,” so zapisali.

Podoben incident je Delta zabeležila že minuli teden. Zaradi hudih turbulenc so hospitalizirali 11 potnikov in članov posadke, ki so bili na letu iz Milana v Atlanto.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje