Plenković: Dela na Pelješkem mostu bodo končana do konca januarja

Svet 11. Jan 202210:49 > 11:25 0 komentarjev
Most na Pelješac
Milan Šabić/PIXSELL/BOBO

Predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković je sporočil, da bodo dela na Pelješkem mostu predvidoma končana še ta mesec, še letos pa pričakujejo, da bo po mostu stekel promet.

Po besedah hrvaškega premierja Andreja Plenkovića dela na Pelješkem mostu dobro napredujejo in bodo dokončana do konca januarja. Ker dobro napreduje tudi gradnja cest do mostu, se bodo prvi potniki čez most vozili že v letošnji turistični sezoni, je napovedal hrvaški premier po navedbah hrvaške tiskovne agencije Hina.

Ko bo gradnja mostu, ki bo povezal celinski del Hrvaške s polotokom Pelješac, končana, bo sledil tehnični pregled. Kot smo že pisali, v teh dneh po navedbah Večernjega lista nameščajo vetrne zaščite, zaščitne ograje, urejajo odvodnjavanje, v notranjosti mosta pa končujejo montažo revizijskih poti.

“To je trenutno dobro, pomeni, da bo v tej turistični sezoni promet potekal čez Pelješki most, torej brez prečkanja mej in gneče v Neumu,” je dejal Plenković. S tem, je dodal, Hrvaška postaja “dinamična destinacija za potovanja z avtomobilom, kar je izrazito pomembno v letu 2022.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!