Po 28 dneh rešili psičko, ki je pod ruševinami skotila tri mladičke (VIDEO)

Magazin 09. Mar 202316:31 0 komentarjev

28 dni po rušilnem potresu v Turčiji in Siriji, v katerem je umrlo skoraj 52 tisoč ljudi, so reševalci regionalne ekipe za reševanje živali v Hatayu iz ruševin rešili dve leti staro psičko Silo. V tem času je skotila tri mladičke.

“Kaj ste tu pili? Kaj ste jedli? Si skotila tri,” je eden od reševalcev spraševal psičko Silo, ko so se končno prebili do nje. Posnetki, ki so jih delili reševalci ekipe za reševanje živali Meyako, kažejo, da so do nje morali skozi ozko odprtino med ruševinami, nakar so razbili vrata in prišli do sicer večinoma nepoškodovane kleti, kjer je bila psička ujeta vse od potresa.

Lastnik Sile Kadir Keyifili je za pomoč prosil tudi lokalne reševalce, a nihče od njih ni mogel vstopiti v ruševine. V ponedeljek se je njegovim klicem na pomoč zato odzvala regionalna ekipa, ki ji je to uspelo.

“Moj otrok! Po enem mesecu bodo prišli ven moji psi. Hvala bogu,” je vzkliknil Keyifili v videoposnetku, ki ga je delila ekipa za reševanje živali. Povedal je, da je psička verjetno preživela in skotila žive mladičke po zaslugi velike količine pasje hrane, ki je ostala v kleti. Silo in njene mladiče so odpeljali na zdravljenje v bližnje mesto Adana.

Število smrtnih žrtev potresov v Turčiji in Siriji, ki so se zgodili prejšnji mesec, se je približalo 52.000.

Preberite še: Ekipa N1 v Turčiji posnela “čudež”: po 6 dneh iz ruševin rešena ženska (VIDEO)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!