Po aferi s pomočnico odstopil britanski minister za zdravje

Svet 26. Jun 202121:21 0 komentarjev
Britanski minister za zdravje odstopil
Henry Nicholls/REUTERS

Danes je odstopil britanski minister za zdravje Matt Hancock, ki je povzročil afero, ko je kršil vladne ukrepe za zajezitev pandemije covida-19 in se objemal s svojo pomočnico.

Zaradi kršenja vladnih ukrepov za zajezitev pandemije covida-19 in afere, ki jo je s tem sprožil, je danes odstopil britanski minister za zdravje Matt Hancock.

O odstopu je v pismu že obvestil premierja Borisa Johnsona. Kot je zapisal, je zadnja stvar, ki bi si jo želel, da njegovo zasebno življenje odvrne pozornost od polne osredotočenosti na soočanje z pandemijo. Vlada mora biti iskrena do ljudi, ki so med pandemijo toliko žrtvovali, tudi če jih je pustila na cedilu, kot sem jih pustil sam s kršenjem pravil, je dodal.

Hancock se je sicer v petek opravičil, ker je prekršil ukrepe za zajezitev pandemije covida-19. Ujeli so ga namreč, kako je objemal svojo pomočnico, čeprav je bilo to v času pandemije prepovedano.

Tabloidi objavili posnetke varnostnih kamer

Britanski tabloid The Sun je objavil posnetke internih varnostnih kamer, kako minister objema svojo pomočnico Gino Coladangelo. Posnetki naj bi nastali 6. maja v notranjosti zgradbe ministrstva za zdravje. Po tedaj veljavnih pravilih ne bi smelo priti do nobenega druženja v zaprtih prostorih. Edina izjema so bila druženja za delovne namene ali zagotavljanje prostovoljnih ali dobrodelnih storitev.

Ministra je sicer podprl Johnson. “Premier je sprejel opravičilo zdravstvenega ministra in meni, da je zadeva zaključena,” je novinarjem v petek dejal Johnsonov tiskovni predstavnik. Vodja konservativcev je ohranil popolno zaupanje v ministra, je zatrdil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!