Po brodolomu tovorne ladje pogrešajo več mornarjev

Svet 26. Nov 202317:46 0 komentarjev
nesreča tovorne ladje v Grčiji
Foto: Manolis Lagoutaris/REUTERS

Blizu otoka Lezbos je potonila tovorna ladja. Reševalcem je uspelo rešiti enega člana posadke, 13 mornarjev pa je še vedno pogrešanih.

Nedaleč od grškega otoka Lezbos je v soboto zvečer potonila tovorna ladja, je sporočila grška obalna straža. Posadki reševalnega helikopterja je po brodolomu uspelo rešiti enega od ponesrečencev, medtem ko 13 mornarjev še pogrešajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tovorno plovilo Raptor je v soboto pozno zvečer poslalo signal za pomoč, nato pa se je iz nejasnih razlogov potopilo. V obsežni reševalni akciji so po poročanju grških medijev sodelovali fregata grške mornarice in trije čolni obalne straže.

Ladja, ki je plula pod zastavo Komorov, je bila po podatkih pomorske spletne strani Marinetraffic namenjena iz Egipta v Istanbul. Člani njene posadke so bili državljani Sirije, Indije in Egipta. Ladja naj bi prevažala sol, še navaja dpa.

V več balkanskih državah od sobote sicer divja močno neurje. Grški meteorološki urad je opozarjal na močan veter, zaradi česar so skoraj vse trajektne povezave med grškimi otoki in celino odpovedane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!