Po nevihtah poplavljene nekatere ulice Londona

Svet 25. Jul 202119:16 > 19:18 0 komentarjev
London
Henry Nicholls/REUTERS

Zaradi obilnih padavin so bile poplavljene nekatere ulice Londona. Na cestah so obstala vozila, gasilci so sprejeli veliko klicev na pomoč.

Medtem ko iz Belgije zopet poročajo o poplavah, v Avstriji pa so nevšečnosti povzročile nevihte, je obilni dež težave povzročal tudi v britanski prestolnici London. Tam se je zvrstilo več neviht, zaradi katerih so poplavljene številne ceste in ulice. Številni avtobusi in avtomobili so obstali na cestah, gibanje je bilo ponekod onemogočeno tudi pešcem.

Uporabniki družbenih omrežij so objavili več videoposnetkov, na katerih je videti delno potopljena vozila na jugozahodu Londona. Pripadniki londonske gasilske brigade so v obdobju poldruge ure sprejeli 130 klicev na pomoč, navaja britanski BBC. O morebitnih žrtvah ne poročajo.

Nevihte z grmenjem so danes zajele jugovzhodno Anglijo. Vremenoslovci so izdali več opozoril pred nevarnostjo strel in poplav. Na nekaterih območjih naj bi po napovedih padlo do 10 centimetrov dežja, kar je skoraj dvakrat več od mesečnega povprečja za julij.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!