Po dragi zabavi na nabito polnem splavu, ki se je potopil, aretirani trije

Svet 02. Jan 202322:31
splav v beogradu potonil
N1

Po tem, ko se je med novoletno zabavo v Beogradu znani in priljubljeni splav, ki je bil nabito poln, začel potapljati, so organi pregona aretirali poslovodjo, direktorja in lastnika splava Freestyler. Obtožujejo jih povzročanja splošne nevarnosti, saj je bilo na splavu precej več ljudi, kot jih splav lahko sprejme. Izvedelo se je tudi, koliko so ljudje morali plačati za novoletno zabavo na tem splavu – cene so segale vse tja do vrtoglavih 2.900 evrov.

Srbska policija je v sodelovanju z državnim tožilstvom aretirala tri osebe, odgovorne za silvestrski potop enega najbolj obiskanih beograjskih splavov na Savi Freestyler. Po poročanju srbskih medijev so aretirali poslovodjo, direktorja in lastnika splava, ki je državljan Grčije.

Očitajo jim kaznivo dejanje povzročanja splošne nevarnosti.

Na silvestrovo je kmalu po polnoči v Beogradu potonil splav, ki velja za enega najbolj obiskanih. Ljudje so v strahu panično bežali, vse so morali evakuirati. Na srečo se nihče ni huje poškodoval.

Prijetim, gre za 52-letnika, 47-letnika in 42-letnika, očitajo, da so na novo leto na splav spustili bistveno več ljudi, kot bi jih lahko, zaradi česar se splav začel potapljati. S tem so ogrozili varnost večjega števila ljudi, so sporočili iz srbskega notranjega ministrstva.

Na splavu Freestyler je lahko največ 220 ljudi, na silvestrovo pa naj bi bilo po poročanju srbskih medijev na njem najmanj 400 ljudi. Domnevajo sicer, da jih je bilo še več, vse tja do 500, morda celo 600.

Vsekakor je bila silvestrska zabava na tem priljubljenem in očitno prestižnem splavu dobra priložnost za zaslužek. Vstopnina na novoletno zabavo je namreč znašala najmanj 25 evrov, a s to vstopnico so si morali obiskovalci pijačo plačevati dodatno. Rezervacija barske mize je stala 300 evrov, VIP miza pa 600 evrov. Karte za VIP salon so prodajali po 1.300 evrov, za Deluxe VIP salon 1.900 evrov (za 15 oseb z dvema steklenicama pijače in dvema šampanjcema), za Super VIP salon pa so morali petičneži odšteti kar 2.900 evrov za zabavo v najdaljši noči leta, ki pa se je končala … v paniki in v vodi.

Na zabavi, ki so jo tržili kot nepozabno, je nastopal Relja Popović.

Na socialnih omrežjih je polno posnetkov potapljajočega se splava.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.