V Beogradu potonil nabito poln splav: “Panično smo bežali proti izhodu” (VIDEO)

Svet 01. Jan 202309:14 2 komentarja
N1
N1

Kmalu po polnoči je v Beogradu potonil splav, ki velja za enega najbolj obiskanih, Freestyler. Udeležence novoletne zabave so evakuirali, po poročanju srbskih medijev se je lažje poškodovala ženska. Po navedbah policijskega vira srbske tiskovne agencije Tanjug se je splav na beograjskem Ušću začel potapljati, ker je bilo na njem bistveno preveč ljudi.

Najdaljša noč se je za udeležence zabave na splavu Freestyler v Beogradu končala precej klavrno. Kmalu po odštevanju do polnoči in odpiranju penin je namreč polovica splava začela toniti, zato so organizatorji goste po mikrofonu prosili, naj eden po eden zapustijo splav. Množica je panično začela bežati s prizorišča, na posnetkih je slišati vzklike, ljudje pa se skozi vodo poskušajo prebiti na suho. Policija je sporočila, da v paničnem stampedu obiskovalcev nihče ni bil resneje poškodovan.

Eden od udeležencev je povedal, da je na zabavo prišel okoli 23. ure. “10 minut po polnoči je kar naenkrat nastala panika. Ljudje so skakali drug čez drugega, nihče ni vedel, kaj se dogaja. Sprva sploh ni bilo govora o tem, da splav tone. Bil je le en izhod, nekaj ljudi se je poškodovalo. Na kraj so prišli policisti in gasilci, ki naj bi iskali goste, ki naj bi s splava skočili.”

Za srbske medije je spregovorila še ena udeleženka zabave: “Ko smo noge naenkrat imeli v vodi, se je začelo cviljenje, kričanje in panično bežanje proti izhodu.”

“Vsi smo se pognali v beg in bal sem se, da se mi ne bo uspelo rešiti pravočasno. Na srečo so policisti in gasilci hitro reagirali in vse se je dobro končalo,” je dodal še en očividec.

Udeležence zabave je evakuirala policija, na kraju pa sta posredovali dve ekipi nujne medicinske pomoči. Zdravstveno osebje je na licu mesta oskrbelo žensko, ki se je v incidentu lažje poškodovala.

Srbski mediji poročajo še, da gostje, ki so ponoči bežali, danes posamično prihajajo na prizorišče, da bi našli predmete, ki so jih v paniki pustili na splavu. Vsepovsod ležijo številni moški in ženski čevlji, torbice, jakne in božične kape.

splav v beogradu potonil splav v beogradu potonil
N1
splav v beogradu potonil splav v beogradu potonil
Nova.rs
splav v beogradu potonil splav v beogradu potonil
Nova.rs
splav v beogradu potonil splav v beogradu potonil
Nova.rs
splav v beogradu potonil splav v beogradu potonil
N1
splav v beogradu potonil splav v beogradu potonil
N1

Ponoči policija udeležencem zabave ni dovolila, da se približajo objektu, saj je bil splav priklopljen na električno omrežje tako pa je obstajala možnost električnega udara. Zakaj je splav na Savi potonil, še ni znano, po navedbah policijskega vira srbske tiskovne agencije Tanjug pa se je splav na beograjskem Ušću začel potapljati, ker je bilo na njem bistveno preveč ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje