Po smrti 8-letne deklice jezna množica napadla in ubila domnevno storilko

Svet 31. Mar 202405:30 1 komentar
Sveča
Slika je simbolična. (foto: Profimedia)

V mestu Taxco na jugu Mehike so izbruhnili protesti, potem ko so ob lokalni cesti našli truplo osemletne deklice. Množica zbranih protestnikov, ki so izražali nezadovoljstvo z delom policije, je napadla trojico, ki naj bi bila kriva umora. Žensko so pretepli do smrti. 

Truplo osemletne Camile Gómez so v četrtek našli ob cesti v bližini mesta Taxco na jugu Mehike. Camila naj bi izginila v sredo, potem ko je šla na obisk k sosedom. Dekličina mati naj bi nato prejela telefonski klic, v katerem so neznanci zahtevali odkupnino v zameno za osvoboditev Camile. Mati je klic prijavila policiji, kot poroča BBC, ki povzema materine navedbe, pa je policiji tudi predala fotografije hiše, kjer naj bi bila deklica, a naj policija kljub njenim prošnjam ne bi ukrepala.

Naslednji dan so našli dekličino truplo. Policija je pozneje potrdila, da preiskujejo žensko in dva moška zaradi suma umora, je še poročal BBC.

Camilina smrt je v Mehiki, državi z eno od najvišjih stopenj nasilja proti ženskam, sprožila proteste. Protestniki v mestu Taxco so izražali nasprotovanje policiji in zahtevali pravico. Po poročanju BBC so prevrnili avtomobile, zaprli cesto in obkolili tri ljudi, za katere so verjeli, da so ubili deklico.

Posnetki na družbenih omrežjih so prikazovali policiste, ki so opazovali, kako množica protestnikov surovo napada žensko, ki naj bi bila storilka. Ženska je po poročanju medijev zaradi posledic napada umrla.

Tožilstvo po navedbah agencije AFP smrt ženske obravnava kot umor. V zvezi s tem naj bi aretirali enega moškega.

V petek se je množica žalujočih, oblečenih v belo, zbrala na pogrebu deklice Camile. Krsto z njenim truplom so nesli skozi mestno središče, so še poročali mediji.

Taxco, kjer sta se tragediji zgodili, leži približno 170 kilometrov južno od prestolnice Ciudad de México, v zvezni državi Guerrero, kjer je po navedbah BBC močno razširjen organizirani kriminal.

Tudi tovrstno linčanje ljudi, ki so osumljeni kaznivih dejanj zoper otroke, v Mehiki ni redkost, še poroča BBC.

Leta 2022 je nekega politika pretepla do smrti množica 200 ljudi, potem ko so se na spletu razširile obtožbe, da je bil vpleten v ugrabitev otroka.

Leta 2018 je množica zaradi podobnih govoric, ki so se razširile na aplikaciji WhatsApp, moškega v zvezni državi Puebla zažgala do smrti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje