Po smrtonosnih poplavah Haiti prizadel še močan potres

Svet 06. Jun 202319:48 0 komentarjev
Haiti
PROFIMEDIA

Zahod Haitija je stresel močan potres magnitude 4,9. Umrli so najmanj trije ljudje, več je ranjenih. To karibsko državo so pred tednom dni prizadele tudi smrtonosne poplave.

Zahod Haitija je danes stresel potres z magnitudo 4,9, v katerem so umrli najmanj trije ljudje, 28 pa jih je bilo poškodovanih. Povzročil je tudi gmotno škodo, karibsko državo pa je prizadel, medtem ko še okreva po poplavah, ki so minuli konec tedna zahtevale najmanj 42 življenj.

Predstavnica civilne zaščite Christine Monquele je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdila omenjene žrtve in pojasnila, da so bili vsi trije mrtvi člani iste družine, ki so umrli ob zrušenju njihove hiše. Dodala je, da morebitne preživele še iščejo.

Potres, ki je po podatkih ameriškega seizmološkega inštituta USGS imel magnitudo 4,9, je območje zatresel okoli 5. ure po lokalnem času, žarišče pa je imel v globini deset kilometrov ter okoli devet kilometrov od obale jugozahodnega polotoka te karibske države, ki je redno prizorišče uničujočih potresov.

Že avgusta potres magnitude 7,2

To območje je bilo avgusta 2021 že prizorišče uničujočega potresa z magnitudo 7,2, ki je zahteval več kot 2200 življenj in uničil več kot 130.000 poslopij. Leta 2010 pa je katastrofalen potres z magnitudo 7 na Haitiju zahteval 200.000 življenj, prestolnico Port-au-Prince pa spremenil v ruševine.

Državo, ki se nahaja na otoku Hispaniola v otočju Velikih Antilov v Karibskem morju, je minuli konec tedna prizadelo močno neurje, ki je zaradi poplav zahtevalo 42 življenj, enajst ljudi pa še vedno pogrešajo. Brez strehe nad glavo je ostalo 13.400 ljudi.

Haiti poplave
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!