Po sporu z Vučićem znan igralec zapustil Srbijo in na Dunaju dela kot gradbenik

Svet 07. Mar 202405:30 2 komentarja
Ammar Mešić (Foto: N1 Beograd)

Znani srbski igralec Ammar Mešić je prejšnji teden zapustil Srbijo in odšel živet na Dunaj. Po sporu z vrhom srbske politike, po katerem ni več prejemal vlog, od ponedeljka opravlja gradbeniška dela.

Ammar Mešić, diplomirani dramski igralec, je zaslovel z vlogo v svetovno znani seriji Igra prestolov, prav tako z vlogo v seriji Igra usode. Maja lani se je med njim in vrhom srbske politike vnel spor, saj je igralec srbskega predsednika Aleksandra Vučića na profilu na Instagramu okrivil za slabe razmere v Srbiji.

“Nespoštovani, ne morem ti reči niti gospod … Nespoštovani Aleksandar Vučić, že zdavnaj sem prenehal javno komentirati tvoje delo, delo tvoje vlade in politike v naši državi. Nikoli te nisem podpiral, vedno me je bilo sram vsega, kar počneš, in načina, kako nagovarjaš nas – državljane,” je svoj zapis začel Ammar Mešić.

“Zame si edini krivec za vse, kar se je zgodilo v naši Srbiji. Sram te bodi. Tebe, vse ministre in tvoje novinarje, ki ste Srbijo pripeljali do tega stanja. Dragi otroci, ki nas gledate po televiziji (čeprav Vučić pravi, da ne gledate televizije, se sprašujem, kako nas prepoznate na ulici) – obljubljam vam, da bom po najboljših močeh skušal pomagati, da se sliši vaš glas, in opozarjal na težave današnjega časa,” je sklenil.

Zajem zaslona objavljene zgodbe na Instagramovem profilu Ammarja Mešića maja 2023 (Foto: Instagram via Ammar Mešić/N1 Beograd)

“Bog, kako sem srečen človek”

Po zapisu je še naprej opozarjal na domnevne nepravilnosti pri vladanju vrha srbske politike. Ob tem se je udeleževal tudi protestov opozicijske koalicije Srbija proti nasilju v Beogradu.

Zaradi njegovih aktivnosti so ga konec poletja 2023 z danes na jutri odpustili iz serije Igra usode, v kateri je igral Strahinjo. Po tem ni dobil več nobene vloge, prav tako ga novinarji niso več vabili na intervjuje. Kot je poudaril v enem od intervjujev, so njegovi prihranki hitro pošli.

Pred dnevi se je zato preselil na Dunaj, v ponedeljek pa začel delati kot gradbenik. Govorice je potrdil na družbenem omrežju X: “Življenje je težko, a ga je treba živeti. Bog, kako sem srečen človek.”

“Odšel sem na Dunaj, ker tu živim bolj svobodno. Želim delati in služiti. Želim živeti častno, svobodno in se zvečer utrujen in srečen uleči v posteljo,” je dejal za N1 Beograd.

Bo lahko preživel od tega dela? Mešić je povedal, da na Dunaj ni prišel zapravljat denarja, temveč varčevat, da bo dokončal prenovo hiše.

Kljub temu je poudaril, da z igro še ni rekel zadnje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje