Po strelskem napadu v Pragi bo fakulteta zaprta do februarja

Svet 29. Dec 202321:08 0 komentarjev
univerza v pragi
Foto: PROFIMEDIA

Filozofska fakulteta praške Karlove univerze, kjer je 24-letni študent prejšnji teden ubil 14 ljudi in jih ranil še 25, je danes sporočila, da bo ostala zaprta vsaj do konca januarja. Dodala je, da študentom v zimskem izpitnem obdobju ne bo treba opravljati izpitov.

“Vsa ocenjevanja študentov bodo potekala prostovoljno, njihov format pa se lahko prilagodi glede na okoliščine. Želimo vam zagotoviti, da boste, tudi če ne boste prejeli nobenih kreditnih točk za zimski semester, lahko samozavestno nadaljevali študij in v prihodnje uspešno zaključili svoj program,” je fakulteta zapisala na svoji spletni strani, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napadalec, češki študent Karlove univerze, je 21. decembra na filozofski fakulteti ubil 14 ljudi, 25 pa ranil. Po podatkih policije je streljal naključno po hodnikih in predavalnicah fakultete, ko so ga policisti obkolili, pa si je sodil sam.

V pismu, ki ga je policija odkrila po njegovi smrti, je moški priznal tudi nedaven umor moškega in njegove dvomesečne hčerke v gozdu na obrobju Prage. Na dan streljanja na fakulteti pa je umoril tudi svojega očeta.

Po strelskem napadu v Pragi
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!