V trčenju tovornih ladij v Severnem morju en mrtev in več pogrešanih

Svet 24. Okt 202310:34 > 13:02 0 komentarjev
severno morje
Simbolična fotografija (Foto: PROFIMEDIA)

V trčenju dveh tovornih ladij v Severnem morju je potonila manjša ladja, na kateri je bilo sedem mornarjev. Enega od njih so našli v morju mrtvega, dva so rešili, še štiri pa pogrešajo, je sporočila nemška pomorska reševalna služba. Trčenje se je zgodaj zjutraj zgodilo 22 kilometrov jugovzhodno od nemškega otoka Helgoland.

Na območju poteka obsežna iskalna operacija, v kateri sodeluje več ladij in helikopter nemške mornarice. Iskanje poteka v zahtevnih vremenskih pogojih, saj piha močan veter, valovi pa so visoki do tri metre, poročajo tuje tiskovne agencije.

V trčenju okrog 5. ure zjutraj je potonila manjša od obeh ladij, Verity, dolga 91 in široka 14 metrov, ki je plula pod britansko zastavo in bila na poti iz nemškega Bremna proti britanskemu Imminghamu.

Nemški minister za promet Volker Wissing je potrdil, da je ena ladja potonila, in v sporočilu za javnost zapisal, da je v mislih s posadkami in njihovimi družinami ter reševalci.

Druga ladja, Polesie, dolga 190 in široka 29 metrov, ki pluje pod zastavo Bahamov, pa je prišla iz Hamburga in je plula v smeri La Corune v Španiji. Na njenem krovu je bilo 22 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!