Po ulicah Londona bezljali vojaški konji, v incidentu poškodovani štirje vojaki

Svet 24. Apr 202412:29 > 12:34 1 komentar

To jutro je v središču Londona pobegnilo več vojaških konjev. Vse so že ujeli, v bizarnem incidentu pa so bili po do zdaj znanih informacijah poškodovani štirje vojaki. Vojska je sporočila, da je pobegnilo pet konj, dva pa sta poškodovana.

Skozi londonske ulice sta danes zjutraj tekla vojaška konja – en črn, drugi bel.

Vse naj bi se začelo malo pred pol deveto uro zjutraj, ko so bili k Buckinghamski palači poklicani reševalci, saj naj bi posameznik padel s konja. Kmalu zatem je metropolitanska policija sporočila, da je več konjev pobegnilo.

Eden izmed konjev naj bi trčil v taksi, pot naj bi potem oba nadaljevala proti mostu Tower Bridge. Bel konj je po fotografijah sodeč, prekrit z rdečo tekočino, ni pa znano, ali je to barva ali kri.

Pobegli konji Pobegli konji
Foto: PROFIMEDIA
Pobegli konji Pobegli konji
Foto: PROFIMEDIA
Pobegli konji Pobegli konji
Foto: PROFIMEDIA

Konje je poskušala ujeti tako vojska kot tudi policija. Novinar BBC Tony Bonsignore, ki je bil v času incidenta na avtobusu v bližini postaje Victoria Station, je povedal, da je tik za njimi konj zadel v turistični avtobus in razbil vetrobransko steklo. “Na tleh je bila tudi kri. Videl sem konja, ki so ga odpeljali, ni pa jasno, ali se je poškodoval,” je poročal.

Trk je potrdila družba Big Bus Tours, ki je dejala, da nihče v njihovi ekipi ni bil poškodovan, da pa je konj trčil v sprednji del parkiranega avtobusa.

Posnetki na družbenih omrežjih kažejo, da je skupina ljudi poskušala pomiriti pobeglega konja, ki je trčil v avtobus.

@yahoouk Replying to @Yahoo UK Several horses were spotted loose close to Buckingham Palace, with two of them being taken under control by police in Docklands following a dramatic pursuit. A man was filmed calmimg one after the traumatic inviden. Police have since confirmed all of the escaped animals have been located and the situation is now stable. City of London Police said: “At around 8.40am, we were called about horses that had become loose and were travelling through the City. Our officers have contained two horses on the highway near Limehouse.” During the horses’ journey, they were spotted smashing into cars, a taxi and a tourist bus, which was left with a smashed windscreen. An employee for tour bus company, Big Bus, Mr Mahmood, said three horses got “out of control” from Buckingham Palace Road. He said: “One of the horses bumped into a bus, then everything got out of control. I saw two horses without riders gallop away. One rider managed to calm his horse down. An ambulance went to assist another rider who had been injured.” A British Army spokesperson said: “A number of military working horses became loose during routine exercise this morning. “All of the horses have now been recovered and returned to camp. A number of personnel and horses have been injured and are receiving the appropriate medical attention.” #london #londonhorse #londonhorses #horseslooseinlondon #horsesinlondon #news #uknews #news #londonnews #army #police #runawayhorse #hero ♬ original sound – Yahoo UK

Po več kot treh urah lova za konji so vse ujeli. Tiskovni predstavnik vojske je za BBC povedal, da je pobegnilo pet konj, dva sta poškodovana, vse pa pregleduje veterinar. Ni še jasno, kako hude so poškodbe.

V incidentu so bili po prvih informacijah poškodovani tudi štirje vojaki, ki so jih konji vrgli iz sedla.

Okoli bizarnega incidenta je še veliko nejasnosti, med drugim, od kod in zakaj so konji pobegnili. BBC sicer poroča, da je po njihovih informacijah konje med treniranjem prestrašil zvok na bližnjem gradbišču.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje