Po zažigu avtomobila sodnice v Osijeku pridržali osumljenca

Črna kronika 14. Apr 202311:42 0 komentarjev
Osijek
PROFIMEDIA

37-letnega moškega, ki je osumljen, da je v Osijeku zažgal avto sodnice, so privedli pred preiskovalnega sodnika. Zažig avta po navedbah tamkajšnjih medijev ni povezan z delom sodnice.

Pred preiskovalnega sodnika osiješkega županijskega sodišča so v četrtek zvečer privedli moškega, ki ga sumijo, da je zažgal avto sodnice Vlaste Šimenić Kovač, je poročala hrvaška nacionalna televizija HRT. Proti njemu so vložili kazensko ovadbo zaradi ogrožanja življenja in premoženja, za kar mu grozi do pet let zapora.

“Utemeljeno sumimo, da je 37-letnik 9. aprila okoli 6. ure zjutraj zažgal avtomobil v središču mesta. Ranjenih ni bilo, nastala pa je gmotna škoda v vrednosti okoli 30.000 evrov,” so sporočili iz osiješko-baranjske policijske uprave.

Avto sodnice županijskega sodišča v Osijeku je zgorel na velikonočno jutro, dejanje pa sta obsodila tako združenje hrvaških sodnikov kot vlada.

Zažig avta po navedbah tamkajšnjih medijev ni povezan z delom sodnice. Po neuradnih informacijah hrvaške televizije Nova TV naj bi moški avtomobil zažgal zaradi nerešenih sosedskih odnosov, jezilo pa naj bi ga, kje sodnica parkira.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!