Podivjane opice na Japonskem poškodovale več kot 40 ljudi

Svet 25. Jul 202212:50 0 komentarjev
japonski rdečelični makakik
PROFIMEDIA

Lokalne oblasti v mestu Yamaguchi na Japonskem so danes sporočile, da se soočajo z nenavadnim valom napadov japonskih rdečeličnih makakov. Opice so v mestu na zahodu Japonske od 8. julija lažje poškodovale približno 40 ljudi, tako odrasli kot otroci so poročali o praskah in ugrizih.

Japonski makaki so sicer pogosto prisotni v večjem delu države, tudi na poseljenih območjih, ob tem pa ponekod občasno povzročijo veliko škode, saj jedo kmetijske pridelke in celo vstopajo v hiše.

“Vse mesto Yamaguchi je obdano z gorami, zato opice niso redkost,” je povedal uslužbenec mestnega oddelka za kmetijstvo, ki ni želel navesti svojega imena. “Vendar pa je redko, da bi v kratkem času videli toliko napadov,” je dodal.

Poškodbe so bile do zdaj večinoma blage, vendar bodo oblasti zdaj uporabile uspavalne pištole, potem ko s pastmi, ki so jih nastavile, niso uspele ujeti nobenega od nadležnih primatov. “Sprva so napadali le otroke in ženske, v zadnjem času so tarče tudi starejši ljudje in odrasli moški,” je še dejal lokalni uradnik.

V mestu Yamaguchi niti niso prepričani, ali so napadi delo več opic, ali bi lahko šlo za eno samo agresivno posamezno žival. V nekaterih primerih so opice ljudi napadle kar na njihovih domovih, potem ko so odprle drsna vrata ali vstopile skozi okna.

Mestni uradniki in policija v mestu patruljirajo od prvih napadov okoli 8. julija, vendar jim še ni uspelo ujeti nobene opice. V zadnjih tednih se je zgodba na Japonskem znašla v središču pozornosti, potem ko so lokalni prebivalci večkrat poročali o napadih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!