Pogrešana že 20 let: starši 14-letne Angležinje si želijo “končati nočno moro”

Svet 01. Nov 202310:35 0 komentarjev
Charlene Downes
Charlene Downes (Foto: PROFIMEDIA)

Danes mineva 20 let, odkar je v angleškem naselju Blackpool izginila tedaj 14-letna Charlene Downes. Njeni starši in lokalna policija so zato ponovno pozvali vse, ki karkoli vedo o njenem izginotju, naj se opogumijo in spregovorijo. Preiskava, ki odprta ostaja že dve desetletji, je sicer pokazala, da so dekle najverjetneje umorili, a njenega trupla niso nikoli našli.

Starši 14-letne Charlene Downes, ki je izginila pred 20 leti, na obletnico njenega izginotja še enkrat pozivajo vse, ki imajo informacije o njenem izginotju, naj jih delijo in tako “končajo njuno nočno moro” in jima pomagajo doseči pravico za svojo hčerko, poroča SkyNews.

Tudi policija v angleškem Blackpoolu, od koder je izginila, je izdala nov poziv za informacije. Na policiji upajo, da bo morda spregovoril kdo, ki informacij pred 20 leti še ni bil pripravljen ali ni mogel deliti, a je sedaj minilo dovolj časa, da se opogumi.

Kot poroča SkyNews, so Charlene nazadnje videli, ko se je na ulici pozno zvečer poslavljala od prijateljice.

“Vse, kar hočemo, so odgovori”

Charleneina mati Karen jo je opisala kot “veselo, radoživo najstnico z nalezljivim nasmehom”. Rada je imela živali in glasbo.

“Vse, kar hočemo, so odgovori. Očitno nekdo nekaj ve in želimo si, da bi spregovoril in končal najino nočno moro,” je besede Karen Downes 20 let po izginotju hčerke povzel SkyNews.

“Po 20 letih je grozno. Upava in molova, da se bo nekaj zgodilo in da lahko dosežemo pravico za Charlene,” je dejala. Zadnjih 20 let je bilo “zelo travmatičnih” za vso družino, je povedal Charlenein oče Bob Downes.

Preiskava pokazala grozovite indice

Odkar so starši prijavili njeno izginotje, je stekla obsežna preiskava. Policija je po navedbah SkyNews odkrila dokaze, da je bila Charlene žrtev spolnega izkoriščanja tolpe.

Leto po tem, ko je Charlene izginila, pa je policija prejela informacije, zaradi katerih so izginotje 14-letnice začeli preiskovati kot umor. Zanj so obtožili dva moška, a porota na sojenju si sprejela razsodbe, tudi ponovno sojenje je bilo neuspešno.

Državni tožilci so, tako SkyNews, med preiskavo trdili, da naj bi storilci Charleneino telo razkosali in se ga znebili v prodajalni s kebabom v Blackpoolu.

Za informacije, ki bi vodile do razkritja morilca ali njenega trupla, je razpisana nagrada v višini 100.000 britanskih funtov (okoli 115.000 evrov).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!