Pogrešano srbsko deklico išče tudi slovenska policija

Svet 03. Apr 202411:36 0 komentarjev
Danka Ilić
Foto: Policija.si

Prejšnji torek je v naselju Banjsko polje v mestu Bor v Srbiji izginila dveletna deklica Danka Ilić. Po večdnevni preiskovalni akciji se je v iskanje vključila tudi slovenska policija. Javnost je pozvala, naj posreduje morebitne informacije o njej, so zapisali na svoji spletni strani.

V iskalno akcijo izginule srbske deklice Danke Ilić se z današnjim dnem vključuje tudi slovenska policija. Ta je pozvala vse, ki bi o primeru imeli kakršnekoli informacije, da jo o tem obvestijo.

Deklica je visoka 85 centimetrov. Ima rjave lase in oči. Ko je izginila, je imela oblečeno olivno zeleno jakno, vijoličaste hlače in črne športne copate, so zapisali na spletni strani policije.

Deklico Danko srbska policija išče že devet dni, za zdaj o njej ni nobenih sledi. Danka Ilić je izginila z dvorišča družinskega posestva v Banjskem polju v Srbiji. Do zdaj so se policisti in kriminalisti osredotočali predvsem na preiskovanje posestva in kraja, kjer so deklico zadnjič videli. Preiskavo so razširili tudi na druge hiše, a še brez uspeha.

Po podatkih slovenske policije je na kraju več kot tisoč ljudi, med njimi policija, žandarmerija z iskalnimi in reševalnimi psi, gasilci, pripadniki gorske reševalne službe, lovci in občani. Uporabljajo tudi brezpilotna letala in helikopterje.

Srbski državljan je danes objavil videoposnetek otroka z Dunaja, za katerega trdi, da bi lahko bila izginula deklica. Interpol je medtem za deklico razpisal rumeno tiralico, ki velja za iskanje pogrešanih ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!