Pogrom zaradi zaslišanja o Nezemljanih: proti Mehičanu vložili kazensko ovadbo

Svet 15. Sep 202317:56 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Odziv na razpravo v mehiškem kongresu o Nezemljanih je bil hiter in buren. Tudi tisti, ki so v obstoj vesoljcev prepričani, se nad predstavitvijo mehiškega ufologa zgražajo. Perujsko ministrstvo za kulturo pa je celo vložilo kazensko ovadbo.

Zasedanje mehiškega kongresa o neznanih letečih predmetih (NLP), na katerem so predstavili domnevne ostanke Nezemljanov, je naletelo na hiter mednarodni odziv.

Mehiški novinar in dolgoletni navdušenec nad nezemeljskim Jaime Maussan je namreč pokazal dve majhni telesi v kovčkih. Telesi imata na vsaki roki po tri prste, njuni glavi sta podolgovati. Maussan trdi, da ju je našel leta 2017 v Peruju in da pripadata Nezemljanom. Ostale trditve ufologa so se v preteklosti sicer že izkazale za neresnične.

Slike prvega tovrstnega zaslišanja v Mehiki so sprožile mednarodno radovednost, pa tudi precejšnje zasmehovanje. V Peruju, kjer naj bi domnevni trupli Nezemljanov našli, pa imajo številna vprašanja.

NEZEMLJANI
PROFIMEDIA

Zaslišanja se je udeležil tudi nekdanji pilot ameriške mornarice Ryan Graves, ki je nedavno pričal pred ameriškim kongresom. Do predstavitve je kritičen. “Sredina predstavitev je bila velik korak nazaj pri tem vprašanju,” je zapisal na družabnem omrežju X. “Globoko sem razočaran nad tem neutemeljenim podvigom.”

Kulturno ministrstvo vložilo kazensko ovadbo

Perujska ministrica za kulturo Leslie Urteaga je sporočila, da nobena znanstvena ustanova v tej južnoameriški državi ni ugotovila, da gre za ostanke Nezemljanov. Sprašuje se, kako so primerki sploh zapustili Peru.

“Ministrstvo za kulturo je vložilo kazensko ovadbo proti nekaterim ljudem, ki so bili v stiku s temi gospodi,” je povedala Urteaga. Pri tem je imela v mislih Maussana in njegove sodelavce. “Prosili bomo za informacije, da bomo ugotovili, kako je prišlo do izvoza predšpanskih predmetov. Razumemo namreč, da gre za predšpanske ostanke kosti,” je dodala.

Leslie Urteaga
PROFIMEDIA

Nasin strokovnjak poziva k preglednosti podatkov

Svoje poročilo o nenavadnih pojavih, ki jih najpogosteje imenujemo NLP (neznani leteči predmeti), je v četrtek predstavila tudi ameriška vesoljska agencija Nasa.

Po tem, ko so preučili na stotine poročil o neobičajnih pojavih, so ugotovili, da je večino teh dogodkov mogoče pojasniti. Obstaja pa peščica takih, ki jih ni mogoče takoj opredeliti kot “znane pojave, ki jih je povzročil človek, ali naravne pojave”. Nasa pravi, da ni razloga, da bi sklepali, da za pojavi stojijo zunajzemeljski viri. Vendar te možnosti ni mogoče popolnoma izključiti.

Na novinarski konferenci so predstavniki Nase odgovarjali tudi na vprašanja o mehiški predstavitvi Nezemljanov. Nekdanji vodja oddelka za astrofiziko na univerzi Princeton in vodja poročila David Spergel je pozval k preglednosti podatkov. “Če imate nekaj nenavadnega, dajte vzorce na voljo svetovni znanstveni skupnosti. Videli bomo, zakaj gre,” je rekel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!