Poledica ohromila nemški vsakdanjik: leti odpovedani, več kot 200 nesreč (VIDEO)

Svet 19. Dec 202215:35 1 komentar
TWITTER

Poledica je ohromila večji del Nemčije, zaradi zimskih razmer je bilo odpovedanih precej letov, po navedbah tamkajšnjih gasilcev so se pripetile številne nesreče, samo v Hamburgu so jih našteli 200.

V velikem delu Nemčije danes velja opozorilo pred nevarnimi vremenskimi razmerami zaradi poledice, ki je nastala po nevihtah ob nizkih temperaturah. Razmere so na največjem nemškem letališču v Frankfurtu povzročile odpovedi in zamude letov, po vsej državi pa se je zgodilo tudi več prometnih nesreč. Po družbenih omrežjih je zakrožilo več posnetkov, na katerih je vidna poledica na ulicah.

Po besedah tiskovnega predstavnika frankfurtskega letališča so odpovedali približno 180 od 1.100 vzletov in pristankov, načrtovanih za danes. Potnike so pozvali, naj pred odhodom na letališče na spletu preverijo, ali je njihov let še vedno predviden, in se nanj čim prej prijavijo.

Kot je še dejal tiskovni predstavnik, potekajo dela za odstranjevanje ledu z vzletno-pristajalnih stez in letal. Medtem so lete odpovedali tudi na drugih letališčih po državi.

Vreme je nekaj ur oviralo tudi nemško železniško omrežje. Iz nemških železnic (DB) so sporočili, da so številni vlaki morali voziti počasneje. Kasneje so na Twitterju zapisali, da vlaki na dolge razdalje ponovno vozijo s polno hitrostjo.

Po vsej Nemčiji se je danes zgodilo tudi več prometnih nesreč. Med drugim se je v bližini Frankfurta avtobus zaletel v drevo, potem ko je zapeljal s spolzkega cestišča. Voznik avtobusa in 15 potnikov, starih med 15 in 50 let, so utrpeli lažje poškodbe, navaja dpa.

Poleg tega se je samo v Hamburgu na severu Nemčije po podatkih tamkajšnjih gasilcev danes zgodilo več kot 200 prometnih nesreč in padcev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje