Policija v bližini Sicilije našla za več kot 400 milijonov evrov kokaina (VIDEO)

Svet 17. Apr 202312:59 2 komentarja
Kokain ob Siciliji
PROFIMEDIA

Ob vzhodni obali Sicilije je policija na morju našla okoli dve toni kokaina, ki je v povezanih paketih plaval na gladini. Drogo, ki presega vrednost 400 milijonov evrov, je najverjetneje preprodajalcem pustila tovorna ladja.

Italijanska policija je v morju ob vzhodni obali Sicilije odkrila 70 paketov, ki so skupno vsebovali približno dve toni kokaina v vrednosti več kot 400 milijonov evrov. Kot so pojasnili, je drogo v morju preprodajalcem na kopnem verjetno pustila tovorna ladja. Gre za enega največjih zasegov droge v Italiji.

Paketi kokaina so bili opremljeni s sledilno napravo, opazilo pa jih je nadzorno letalo italijanske mornarice, je sporočila policija. Ob tem je pojasnila, da je drogo na morju verjetno “pustila ena od tovornih ladij, ki pogosto plujejo po tem delu obale, da bi jo nato pobrali in prepeljali na celino”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po oceni policije bi lahko zasežena količina kokaina na ulici dosegla vrednost več kot 400 milijonov evrov. Gre za enega največjih zasegov droge v Italiji, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Čeprav je Sicilija dom mafije Cosa Nostra, pa je trenutno vodilna kriminalna združba v Italiji ‘Ndrangheta s sedežem v Kalabriji na drugi strani Mesinske ožine, ki obvladuje velik del svetovne trgovine s kokainom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje