Policija o podrobnostih nesreče nekdanjega hrvaškega ministra, Banožić ovaden

Črna kronika 12. Nov 202314:54 1 komentar
Prometna nesreča hrvaškega obrambnega ministra Maria Banožića
Foto: Davor Javorovic/Pixsell/Bobo

Hrvaška policija je posredovala podrobnosti o sobotni nesreči, v kateri je bil udeležen hrvaški (zdaj že nekdanji) obrambni minister Mario Banožić. Med prehitevanjem tovornjaka je trčil v nasproti vozeč kombi, zaradi močnega trka je na kraju nesreče umrl voznik kombija. Policija je Banožića kazensko ovadila zaradi povzročitve smrtne nesreče iz malomarnosti, grozi mu do 8 let zapora.

Obrambni minister Mario Banožić je v soboto zjutraj blizu Vinkovcev v gosti megli prehiteval tovornjak in trčil v kombi. 40-letni voznik kombija je umrl.

Policija pa je danes posredovala podrobnosti nesreče.

“V preiskavi prometne nesreče, ki jo je vodil namestnik županijskega državnega tožilstva v Vukovarju, je bilo ugotovljeno, da je 44-letni voznik (državni uradnik) osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Vinkovcev v smeri Županje, po levi strani prehiteval tovorno vozilo, ne da bi se prepričal, če to lahko stori varno. S prednjim delom osebnega avtomobila je pri tem trčil v prednji del kombija (tovornega vozila) puljskih registrskih oznak, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 40-letni moški,” povzema hrvaško policijo N1 Zagreb.

Voznik kombija je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, Banožić pa se zdravi v kliničnem centru v Osijeku. Izvid krvi in urina je sicer pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola.

Zaradi suma, da je s kršitvijo prometnih predpisov povzročil nesrečo, bodo zoper nekdanjega ministra podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Vukovarju zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče.

Kot so za N1 Zagreb potrdili na državnem tožilstvu, je Banožić obtožen povzročitve prometne nesreče s smrtno posledico iz malomarnosti po 227. členu, ki po 1., 2. in 6. odstavku predvideva zaporno kazen do 8 let.

Zaradi povzročitve smrtne nesreče je hrvaški premier Andrej Plenković že v soboto Banožića razrešil z ministrske funkcije. Plenković pa že išče njegovo zamenjavo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje