Aretacija osumljenih umora Ranka Escobarja: policija objavila posnetek (VIDEO)

Svet 12. Mar 202307:40 0 komentarjev
aretacija ranko escobar
Posnetek zaslona/ Youtube: MUP Republike Srbije

Srbsko notranje ministrstvo je objavilo posnetek aretacije moških, osumljenih za umor Ranka Radoševića, znanega kot Ranko Escobar.

Ministrstvo za notranje zadeve Srbije je objavilo posnetek aretacije dveh moških, ki sta osumljena umora Črnogorca Ranka Radoševića, ki je bil znan pod vzdevkom Ranko Escobar.

Tamkajšnje notranje ministrstvo je sporočilo, da je policija v soboto prijela 26- in 28-letnika, ki sta osumljena kaznivega dejanja umora. V pridržanju bosta 48 ur, nato pa naj bi ju privedli pred pristojno tožilstvo. Minister za notranje zadeve Bratislav Gašić je ob novici o prijetju osumljencev dejal, da pristojni nadaljujejo neomejen boj proti vsem oblikam kriminala.

“Kdor ima opravka z nepoštenostjo in kriminalom, mora vedeti, da ne bo zaščiten pred srbsko policijo. Policisti so usposobljeni in pripravljeni, da storilce kaznivih dejanj čim prej privedejo pred roko pravice. Kriminal na naših ulicah ni dobrodošel,” je poudaril in še dodal, da bo notranje ministrstvo v skladu z zakonom naredilo vse, da se bodo državljani Srbije počutili varne v svoji domovini, poroča N1 Beograd.

Kdo je bil Ranko Escobar?

Spomnimo, da je bil 55-letni Radošević umorjen v četrtek okoli 11.  ure na eni izmed bencinskih črpalk v Beogradu. Policija je potrdila, da je v streljanju umrla ena oseba, nato se je hitro razširila informacija, da je bil likvidiran član kriminalne združbe. Po poročanju srbskih medijev je Escobar svoj “ugled” v kriminalnem svetu gradil s trgovino z blindiranimi avtomobili.

Ukvarjal naj bi se tudi s trgovino s prepovedanimi drogami. V policijskem dokumentu, v katerem je ocenjena nevarnost organiziranega kriminala v državi, je Radošević vpisan kot član kriminalne združbe pod vodstvom Bobana Baćovića iz Nikšića v Črni gori. Radoševićevo ime se je omenjalo tudi med sojenjem narkošefu Darku Šariću. Takrat je po poročanju Vijesti Šarić eno od prič obtožil, da laže, da bi zaščitila Ranka Escobarja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!