Policija prijela moškega, ki je ugrabil, posilil in v celico zaklenil Američanko

Svet 03. Avg 202311:43 0 komentarjev
Amriški policijski avto
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V ameriški zvezni državi Oregon so aretirali in kazensko ovadili 29-letnega Negasija Zuberija, ki je sredi julija v Seattlu ugrabil prostitutko, jo v prtljažniku odpeljal več sto kilometrov daleč v Portland in jo zaklenil v betonsko celico v svoji garaži, iz katere je pobegnila in ga prijavila, je v sredo sporočila ameriška zvezna policija FBI.

Po poročanju ameriških medijev je FBI med hišno preiskavo pri Negasiji Zuberiju odkril načrte za podzemno zaporniško celico in navodila za ugrabitev. Zaradi tega sumijo, da je bilo njegovih žrtev še več in so odprli spletno stran za zbiranje informacij.

Zuberi je neimenovano žrtev pobral na ulici v Seattlu v državi Washington 15. julija in se z njo dogovoril za spolne usluge. Predstavil se ji je kot policist pod krinko, jo ob grožnji z elektrošokom vklenil ter zaprl v prtljažnik ter odpeljal v Portland v Oregonu. Na poti jo je večkrat posilil.

Žrtev se je zbudila v betonski celici v garaži njegovega doma v kraju Klamath Falls. Po vratih celice je udarjala toliko časa, da so se podrla in je pobegnila. V bližini garaže je ustavila voznika in poklicala policijo.

Zuberi je pobegnil iz zvezne države, vendar so ga že naslednji dan, 16. julija, ujeli policisti v mestu Reno v Nevadi, kjer je bil s svojima dvema otrokoma in ženo.

V sredo je velika porota v Portlandu potrdila obtožnico proti njemu zaradi ugrabitve in selitve osebe preko meja zveznih držav za kriminalno spolno dejavnost. “Žensko je ugrabil, vklenil, posilil in zaklenil v celico. Njena želja po preživetju je morda rešila druge pred podobno usodo,” je v izjavi izpostavila agentka FBI Stephanie Shark.

Zuberi naj bi od leta 2016 pod različnimi imeni živel v več zveznih državah, kot so Kalifornija, New York, Kolorado, Utah in Florida, zato FBI sumi, da je podobne zločine storil tudi drugod. V drugih zveznih državah je sicer že osumljen za štiri spolne napade.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!