Poljakinja trdi, da je Maddie McCann. Bo družina privolila v test DNK?

Svet 20. Feb 202309:25
Madeleine McCann in Julia Wandelt
Julia Wandelt na Instagramu deli fotografije, kjer se primerja z Madeleine McCann. (@iammadeleinemccan/INSTAGRAM)

Je to res Madeleine McCann? To se sprašujejo številni uporabniki družbenih omrežij, ki so jih v zadnjih dneh pritegnile objave mlade ženske. Ta na Instagramu deli svoje prepričanje, da je ravno ona pogrešana deklica. Madeleine McCann je izginila leta 2007, ko je bila z družino na počitnicah na Portugalskem, mlada Poljakinja pa se želi srečati z zakoncema McCann in opraviti test DNK.

Iskanje pogrešane Madeleine McCann, ki je leta 2007 izginila med družinskimi počitnicami na Portugalskem, se tudi 16 let po izginotju nadaljuje. V zadnjem tednu pa se je na Poljskem javila mlajša ženska, ki pravi, da je morda prav ona pogrešana Britanka.

Julia Wandelt je prejšnji teden na Instagramu ustvarila profil @iammadeleinemccann in v objavah začela opozarjati na podobnost s pogrešanim dekletom. Z Maddie denimo deli pego na nogi in pikico na šarenici. Poljakinja poleg tega opozarja na podobnost s starši pogrešane Maddie.

O svoji identiteti naj bi Wandelt začela dvomiti pred meseci, ko je “nekaj slišala od babice”. Kot je zapisala v eni od objav, se otroštva ne spomni. Čeprav je uradno stara 21 let, meni, da je njena starost morda napačna. Izginula Madeleine je bila rojena maja 2003 in bi danes štela 19 let.

Poljakinja naj bi bila tudi že v stiku z družino McCann, saj si želi opraviti DNK-test in tako ugotoviti morebitno sorodstveno vez, čeprav se zakonca McCann še nista javno oglasila. Wandelt  je sama v objavah na družbenih omrežjih zatrdila, da je bila v stiku z nekom iz družine pogrešane Maddie in da bo morda v kratkem opravila test DNK. Opozoriti velja, da se je v zadnjih dneh na Instagramu pojavilo več profilov s podobnim imenom, ki delijo enake fotografije pogrešane Maddie in Julie Wandelt.

@iammadeleinemccannc I think that I can be Madeleine McCann because... #madeleinemccann #iammadeleinemccann #fyp #featureme #goviral ♬ Get You The Moon - Kina

Starši izginulega dekleta še vedno verjamejo, da je njihova hči še živa, o čemer pa preiskovalci in policija niso več prepričani. Preiskavo so po izginotju odprli na Portugalskem, kjer so lani na pobudo nemških organov pregona imenovali osumljenca.

Nemški tožilci so leta 2020 za glavnega osumljenca postavili Christiana Brücknerja, ki je bil v obsojen zaradi posilstva 72-letne ameriške turistke leta 2005 v portugalskem kraju Praia da Luz, kjer je dve leti kasneje izginila tudi Maddie. Vendar tožilci v primeru izginotja Madeleine McCann niso zbrali dovolj dokazov. Od leta 2013 pa izginotje preiskujejo tudi v Veliki Britaniji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.