Poljskega pravosodnega ministra na slovesnosti ujeli s pištolo, javnost kritična

Svet 15. Mar 202318:29
Pištola
Twitter: @winatuska1

Poljski pravosodni minister Zbigniew Ziobro je bil deležen kritik javnosti, potem ko so na družbenih omrežjih pojavili posnetki, da je oborožen. Ziobro je v ponedeljek polagal venec na spominski slovesnosti, ko mu je sunek vetra razprl suknjič in razkril, da za pasom nosi pištolo. Minister je nošenje orožja zagovarjal, češ da ga potrebuje zaradi groženj s smrtjo v preteklosti.

Posnetki oboroženega poljskega pravosodnega ministra Zbigniewa Ziobra s slovesnosti v osrednjem delu države so zaokrožili na družbenih omrežjih, nanj pa so se vsule številne kritike.

Minister je na novinarski konferenci pojasnil, da ima “status žrtve” v primeru, povezanim z naročilom umora, in je zato pred leti zaprosil za dovoljenje za orožje. Pojasnil je, da je zadeva v sodni fazi in da je oseba, ki je naročila umor, že nekaj let v preiskovalnem priporu. “Je eden od šefov organizirane kriminalne združbe, ki je trgovala z drogami, in ki je naročil umor osebe, ki zdaj govori z vami,” je dejal Ziobro.

Zbigniew Ziobro
Profimedia | Poljski pravosodni minister Zbigniew Ziobro

Minister je ob tem pojasnil, da ima dovoljenje za nošenje pištole in da se ukvarja s športnim streljanjem že več kot 20 let. Pištolo, gre za modificiran Glock 26, je imel pri sebi zato, ker je konec tedna streljal z njo. Pojasnil je še, da je deloval na podlagi zakona in da je “ustvarjanje senzacije iz tega povsem nerazumljivo”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.