Kaos v Angliji, zaradi poplavljenih predorov obtičalo na tisoče potnikov (VIDEO)

Svet 30. Dec 202312:51 1 komentar

Zaradi poplavljenih železniških predorov v južni Angliji so danes odpovedali številne železniške povezave med Londonom in evropsko celino, zaradi česar je pred silvestrovim obtičalo na tisoče potnikov. Kot je sporočilo podjetje Eurostar, so odpovedali najmanj 14 hitrih vlakov iz Pariza, Bruslja in Amsterdama v britansko prestolnico in obratno.

Vlaki na hitri progi, po kateri vozijo tudi mednarodni vlaki Eurostar, ki peljejo skozi predor pod Rokavskim prelivom, do konca dneva ne bodo vozili. Potnike so železnice pozvale, naj si poiščejo alternativne povezave.

Po poročanju tujih tiskovnih agencij je železniški promet prekinjen zaradi poplavljenih predorov v bližini mednarodne postaje Ebbsfleet v Kentu na jugu Anglije. Po podatkih britanskega meteorološkega urada pričakujejo močan dež, veter in sneg v večjem delu države.

Priznani britanski novinar Simon Calder, ki objavlja prispevke o potovanjih, je poročal, da na londonski železniški postaji St. Pancras, od koder vozijo vlaki Eurostar, vlada kaos. Ljudje, ki so nameravali za novo leto v pariški Disneyland, so bili obupani, poroča britanski BBC.

Do odpovedi vlakov Eurostar je prišlo že prejšnji četrtek pred božičem zaradi nenapovedane stavke francoskega osebja Eurotunnela, ki je ohromila promet skozi predor pod Rokavskim prelivom in mnogim prekrižala načrte za božično potovanje. Stavka se je končala dan kasneje z dogovorom s sindikatom zaposlenih.

Eurostar je v skoraj 56-odstotni lasti francoskega državnega podjetja SNCF Voyageurs.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje