Porota Kevina Spaceyja oprostila vseh obtožb spolnih napadov

Svet 26. Jul 202316:22 2 komentarja
Kevin Spacey
PROFIMEDIA

Igralca Kevina Spaceyja so na sodišču v Londonu oprostili obtožb spolnih napadov. Igralec je izrek oprostilne sodbe doživel čustveno, sedaj pa upa, da bo lahko obnovil kariero.

Porota je igralca Kevina Spaceyja na londonskem sodišču oprostila vseh devet obtožb spolnih napadov, poroča BBC. V sodnem procesu so igralca bremenile obtožbe sedmih primerov spolnih napadov in dva primera siljenja v spolni odnos. Vsa očitana dejanja spolnega nasilja so se nanašali na štiri moške, Spacey pa naj bi jih storil v Združenem kraljestvu med leti 2001 in 2013.

Kot pišejo britanski mediji, je zvezdnik izrek oprostilne sodbe doživel zelo čustveno. To je v prvi izjavi povedal tudi množici podpornikov, ki se je po izreku sodbe zbrala pred sodiščem. V govoru se je Spacey zahvalil svojim odvetnikom in povedal, da odločitev porote sprejema s ponižnostjo. Še pred začetkom sojenja v Londonu je Spacey izrazil upanje, da bo lahko, če bo oproščen, znova gradil na svojih igralskih uspehih.

Porota je po večtedenskem sojenju v Londonu začela zasedati v ponedeljek. Tožilstvo je trdilo, da je bil Spacey “spolni nasilnež”, ki je užival, da je druge spravljal v zadrego in da je moške med drugim agresivno grabil za mednožje. Te trditve je igralec označil za “norost” in “nož v hrbet”. Sodišče v Londonu je zaslišalo tudi štiri domnevne žrtve, katerih identitete zaradi pravnih razlogov ne smejo razkriti.

Razsodba v Londonu sledi razsodbi ameriškega sodišča, ki je lani v civilni tožbi prav tako zavrnilo obtožbe o spolnem napadu. Z dvema oskarjema nagrajeni igralec, ki je še posebej znan po vlogah v filmu American Beauty in seriji House of Cards, je danes dopolnil 64 let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje