Posledice neurja na Hrvaškem: odkrite strehe in prevrnjeni tovornjaki

Svet 16. Sep 202211:30 0 komentarjev
N1 Hrvaška

Neurje je v četrtek zajelo tudi več delov Hrvaške. Najhuje je bilo na območju Čazme v bližini Bjelovarja, kjer so nalivi in močan veter povzročili veliko materialno škodo na strehah hiš, poslovnih objektov, vozil in na osnovni šoli, prevrnjeni so številni tovornjaki. Hrvaški hidrometeorološki zavod je tudi za danes izdal opozorila za vso državo.

Obilno deževje, močan veter in ponekod toča so zajeli Zagreb, Bjelovarsko-bilogorsko, Osiješko-baranjsko, Koprivniško-križevsko in Virovitiško-podravsko županijo, so sporočili iz hrvaškega štaba civilne zaščite. Iz Čazme, ki spada pod Bjelovarsko-bilogorsko županijo, poročajo o močnem vetru, ki je celo prevračal tovornjake. Neurje je povzročilo škodo na strehah hiš in rušilo drevesa, pripadniki civilne zaščite pa so prejeli tudi več prijav izpada elektrike zaradi poškodb na električnem omrežju.

Čazma
N1 Hrvaška

Posledice neurja je odpravljalo okoli 400 gasilcev s 118 vozili, so sporočili iz hrvaške gasilske zveze.

Meteorologi na Hrvaškem tudi za danes napovedujejo obilne padavine po državi, ki jih bo na obali spremljal močan veter.

Državni hidrometeorološki zavod je za Liko, Gorski kotar in del obale izdal oranžno opozorilo, ki pomeni nevarno vreme, za preostali del države pa velja rumeno opozorilo, ki pomeni potencialno nevarno vreme.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!