Vremenski alarm na Hrvaškem: ohladitev, močan dež in vodne trombe

Svet 15. Sep 202208:31 0 komentarjev
Hrvaška, vreme, dež, valovi
PROFIMEDIA

Tudi Hrvaško bo v prihodnjih dneh zajel hladni val, ki bo s seboj prinesel nizke temperature, močno deževje, nastanejo lahko tudi vodne trombe, opozarjajo vremenoslovci.

Tako kot Slovenijo bo tudi Hrvaško v prihodnjih dneh zajela hladna fronta, ki bo s seboj prinesla ohladitve, obilne padavine, močne sunke vetra, nastanejo lahko tudi vodne trombe. Državni hidrometeorološki zavod je tako izdal oranžno opozorilo za nekatere dele Hrvaške.

V večjem delu države bo danes še zmerno do pretežno oblačno. Za severni in srednji del Jadrana napovedujejo močan veter, močno bo deževalo predvsem na območju Reke in Kvarnerja, severnega dela Jadrana in Gorskega kotarja. Na omenjenih območjih so možne tudi poplave. Na jugu Jadrana pa tudi na vzhodu notranjosti bo ostalo večinoma suho.

V petek bo v večini krajev oblačno s plohami in nevihtami, s krajevno obilnejšimi padavinami, z možnostjo hudourniških in mestnih poplav, opozarjajo vremenoslovci.

Tudi sobota bo deževna, čez dan bodo nastajale plohe in nevihte. Pihala bo močna burja, kar lahko povzroča težave v prometu. Temperature se bodo čez dan v notranjosti države gibale okoli 16 stopinj, ob obali do 24 stopinj Celzija.

V nedeljo se bodo padavine umirile, a bo hladneje, v notranjosti države bo zjutraj okoli 10 stopinj, čez dan 20. Ob morju bo 16 stopinj, čez dan okoli 23.

Podrobno vremensko napoved za Slovenijo lahko preberete TU.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!