Poslovna ideja: bi šli na dopust v psihiatrično bolnišnico?

Svet 19. Apr 202210:31 > 10:58 0 komentarjev
Psihiatrična bolnišnica Ugljan
Uradna spletna stran Psihiatrične bolnišnice Ugljan

Psihiatrična bolnišnica na enem od hrvaških otokov se bo, kot kaže, začela ukvarjati z zdravstvenim turizmom. Gre za iniciativo hrvaškega ministrstva za zdravje, od katere si bolnišnica obeta dodatni zaslužek, povečanje zaposlitev in izboljšanje standarda.

Psihiatrična bolnišnica Ugljan na istoimenskem hrvaškem otoku je v procesu pridobivanja soglasja ustanovitelja za ukvarjanje z zdravstvenim turizmom, poroča Slobodna Dalmacija. Direktor bolnišnice dr. Mladen Mavar je povedal, da gre za iniciativo hrvaškega ministrstva za zdravje, s katero želi spodbuditi vse ustanove, ki imajo to možnost, da svojo dejavnost razširijo tudi na zdravstveni turizem. “Naša bolnišnica ima to možnost, za začetek je to prostor ob morju, velik šest hektarjev, ki je trenutno zapuščen,” je še dejal Mavar.

Bolnišnica naj bi tako sklenila pogodbo z investitorjem, ki bo na omenjenem zemljišču zgradil objekt, obiskovalcem pa zagotovil paket storitev, ki bodo vključevale nastanitev, hrano in rehabilitacijo, medtem ko bi bolnišnica nudila zdravstveni del storitev. Pogoje bodo natančno določili v javnem razpisu, je po poročanju Slobodne Dalmacije povedal Mavar.

Zdravstvene storitve naj bi bile namenjene osebam z blagimi težavami v duševnem zdravju, ki so posledica nezdravega življenjskega sloga, preobremenjenosti in stresa, pa tudi bolnikom s hujšimi težavami. V okviru zdravstvenega turizma bi jim med drugim pripadale storitve psihiatra, psihologa in socialnega delavca.

Za psihiatrično bolnišnico, ki se spopada s finančnim primanjkljajem, bo to dobra priložnost za dodatni zaslužek in izboljšanje standarda, še piše omenjeni spletni portal. “Z naraščanjem povpraševanja po teh storitvah bodo narasle tudi potrebe po zaposlovanju zdravstvenih delavcev v bolnišnici, povečali se bodo prihodki in vlaganje v prostore in opremo,” je še ocenil Mavar. Vse to naj bi po njegovih besedah zagotovilo boljšo oskrbo tudi bolnikom, ki se zdravijo v bolnišnici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!