Pošta Srbije bo s priložnostnimi znamkami počastila tri Slovence

Svet 07. Feb 202419:03 4 komentarji
Pošta Srbije
Foto: PROFIMEDIA

Pošta Srbije bo 13. februarja izdala priložnostne poštne znamke Srbija-Slovenija: Naši velikani, posvečene trem znanim Slovencem, ki so s svojim delovanjem in dosežki vplivali tudi na zgodovino srbskega naroda. Kot so danes pojasnili na svoji spletni strani, bodo znamke posvečene Juriju Vegi, Francu Miklošiču in Frideriku Preglu.

S priložnostnimi znamkami bodo obeležili tri jubileje.

Prvi je 270-letnica rojstva slovenskega matematika in topniškega častnika Jurija Vege, ki je, kot so poudarili, prispeval k osvoboditvi Beograda od Otomanskega cesarstva. Drugi jubilej je po navedbah Pošte Srbije 155. obletnica sprejema slovenskega in srbskega jezikoslovca Franca Miklošiča v Srbsko znanstveno društvo, tretji pa 155-letnica rojstva slovenskega kemika Friderika Pregla, edinega Nobelovca slovenskega rodu.

Kot so še zapisali pri Pošti Srbije, želijo z izpostavitvijo dosežkov trojice velikanov prispevati k pozitivni sliki skupne zgodovine slovenskega in srbskega naroda v javnosti ter še nagraditi dobre odnose ter prijateljstvo med Slovenijo in Srbijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje