Potrkal na vrata stanovanja, ki ga je prodal pred 30 leti: imel je eno prošnjo

Magazin 27. Dec 202309:34 4 komentarji
Sarajevo
Sarajevo (Foto: PROFIMEDIA)

Na družbenem omrežju X je zaokrožil ganljiv zapis Sarajevčanke, ki je delila zgodbo o tem, kako se je vratih njenega sedanjega stanovanja zglasil nekdanji lastnik in prosil za ogled prostorov, v katerih je odraščal. "Že dolgo nisem bila priča bolj čustvenemu trenutku," je zapisala uporabnica.

V Bosni in Hercegovini je po družbenem omrežju X zaokrožil zapis o zgodbi, ki sega 30 let v preteklost. Avtorica zapisa je svoje zdajšnje stanovanje v Sarajevu kupila v 90. letih prejšnjega stoletja od človeka, ki je tedaj zapustil mesto. Moški se v Sarajevo po šolanju zaradi vojne v BiH namreč ni nikdar več vrnil.

Vse do zdaj, ko se je po skoraj 30 letih nekdanji lastnik odločil ponovno obiskati Sarajevo, ob tem pa si je želel ogledati stanovanje, v katerem je odraščal.

“Že dolgo nisem bila priča bolj čustvenemu trenutku. Pokazal mi je, kje je njegova mama pila prvo jutranjo kavo, kje se je igral, kje je bila miza, kje so kosili,” je zapisala uporabnica in dodala, da ljudje ostanemo povezani s prostorom, v katerem smo odraščali, četudi že mnogo let ne živimo več tam.

Pod njen zapis so se zvrstili tudi komentarji drugih, ki so ji čestitali, da je moškemu omogočila ogled njegovega nekdanjega stanovanja.

“Kako mu ne bi – tako kot imam jaz čustva, ki me vežejo na prostor, v katerem sem odraščala, ima tudi on čustva, povezana s tem prostorom,” je še zapisala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje