Potujete v Berlin? Zaradi stavke bo promet na letališču močno omejen

Gospodarstvo 24. Apr 202309:37 0 komentarjev
Stavka na berlinskem letališču
PROFIMEDIA

Zaradi stavke varnostnega osebja bo promet na berlinskem letališču do polnoči omejen. Medtem ko bodo pristanki letal možni – o njih bodo odločale posamezne letalske družbe – vzleteti ne bo moglo nobeno potniško letalo.

Zaposleni na letališču v Berlinu stavkajo, zaradi česar je letalski potniški promet v nemški prestolnici obstal. Stavka se je začela ob 3.30 in bo po napovedih sindikata Verdi trajala do polnoči.

Gre za tretjo večjo stavko na berlinskem letališču letos. Danes z letališča ne bo moglo vzleteti nobeno potniško letalo, pristanki so sicer možni, a o tem se bodo odločale posamezne letalske družbe, je povedal tiskovni predstavnik letališča.

Stavko varnostnega osebja na letališču je sklical sindikat Verdi, ki se z delodajalci pogaja o dodatkih za nočno delo ter dodatno plačilo ob vikendih in praznikih.

Gre za najnovejšo stavko na enem izmed nemških letališč. Konec prejšnjega tedna je stavkalo varnostno osebje na letališčih Düsseldorf, Köln-Bonn, Hamburg in Stuttgart.

V času zadnje stavke na letališču v Berlinu sredi marca so odpovedali vse odhodne lete, konec januarja pa so odpovedali vse prihode komercialnih letal. Tedaj so se varnostnemu osebju pri stavki pridružili tudi zaposleni v storitvenem sektorju na letališču.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!