Požar pri Šibeniku pod nadzorom, evakuirali tudi družino iz Slovenije

Svet 14. Jul 202308:56 0 komentarjev
Požar pri Šibeniku
Hrvoje Jelavić/Pixsell/Bobo

Hud požar v zaledju Šibenika, zaradi katerega je pogorelo več hiš in avtomobilov, je pod nadzorom. V četrtek so sicer z območja evakuirali več ljudi, tudi družino iz Slovenije.

Požar, ki je v četrtek izbruhnil nedaleč od Šibenika, je danes že pod nadzorom, je potrdil županijski gasilski poveljnik Darko Dukić. Gašenje je sicer še vedno v teku, prav tako poteka preiskava vzroka požara. Zaradi hitrega širjenja plamenov je bilo v četrtek evakuiranih več ljudi, med njimi naj bi bila tudi družina iz Slovenije.

“Zjutraj je bilo stanje veliko boljše. Požar še ni pogašen, je pa pod nadzorom,” je potrdil Dukić. Del Jadranske magistrale v bližini območja požara je sedaj ponovno odprt za promet, prav tako je bila znova vzpostavljena oskrba z elektriko.

Še vedno pa je v teku popravilo optičnega kabla, ki je bil poškodovan v požaru, zato imajo mnogi v okolici težave z mobilnim omrežjem, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Evakuirali tudi družino iz Slovenije

Po prvih ocenah je požar doslej zajel okoli 600 hektarjev površine. Poškodovanih je bilo sedem hiš, štiri strehe, tri fasade in sedem avtomobilov, je v četrtek sporočil notranji minister Davor Božinović, ki je obiskal območje.

Ob tem je dodal, da ni bilo žrtev in da je v teku preiskava vzroka požara. Številni hrvaški mediji sicer poročajo, da so bile v požaru lažje poškodovani štirje ljudje.

Nekatere prebivalce so v četrtek zaradi hitrosti širjenja požara evakuirali in jih nastanili v športno dvorano Baldekin. Po navedbah spletnega portala ŠibenikIN naj bi bile tam nastanjene tri družine, ena iz Slovenije in dve iz Bosne in Hercegovine.

Požar je sicer izbruhnil v četrtek okoli 11. ure na območju Grebaštice nedaleč od Šibenika. Ogenj je skupno gasilo okoli 160 gasilcev iz celotne šibeniško-kninske županije, na pomoč pa so poklicali tudi pripadnike državne intervencijske enote iz splitsko-dalmatinske in zadrske županije ter več letal kanader in air tractor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!