Požar pri Trogirju delno pod nadzorom, prebivalci niso ogroženi

Svet 03. Avg 202110:45 > 15:28 0 komentarjev

Gasilci so se vso noč borili s požarom, ki je izbruhnil v bližini Trogirja v Splitsko-dalmatinski županiji. Do zdaj je zgorelo že okoli 800 hektarjev makije, borovcev in oljk. Požar je delno pod nadzorom, popoldne pa je na vzhodu požarišča znova zagorelo.

Na terenu pri Segetu Gornjem nedaleč od Trogirja je 124 gasilcev in 25 vojakov s 34 vozili, pa tudi dve letali za zračno gašenje požarov.

Po poročanju N1 Hrvaška so bile razmere dopoldan pod nadzorom, le na severovzhodnem delu požarišča se je ponekod še vedno kadilo. “Zahvaljujoč gasilcem smo požar hitro obvladali in tako ni nevarnosti za ljudi in njihovo premoženje,” je povedal šef hrvaških gasilcev Slavko Tucaković. Okoli pol druge ure popoldan je na vzhodnem delu znova zagorelo, zato so znova aktivirali gasilce.

Do polnoči je zgorelo 550 hektarjev nizkega rastlinja in nekaj borovega gozda. Evropski informacijski sistem za gozdne požare (EFFIS) je objavil fotografijo območja, kjer je gorelo.

Požar pri Trogirju
EFFIS

Vzrok požara: iskra, ki je preskočila

V požaru so zgoreli dve počitniški prikolici in gliser, je povedal poveljnik gasilcev Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

Splitska policija je sporočila, da je velik požar povzročila iskra, ki je preskočila med vzdrževalnimi deli na daljnovodu v Segetu Gornjem. K tem ugotovitvam policije so prispevali očividci. V gašenju požara, ki je izbruhnil v ponedeljek okoli 10. ure, je sodelovalo skupno 194 gasilcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!