Požar razkril skrivnostno zbirko starih avtomobilov, vredno več milijonov evrov

Svet 10. Maj 202305:27 0 komentarjev
Zapuščena zbirka avtomobilov
Classic Car Auction

Požar, ki je pred časom izbruhnil v enem od nizozemskih skladišč, je razkril bogato zbirko starih avtomobilov. Za te se bodo zdaj lahko na dražbi potegovali ljubitelji starih avtomobilov.

Požar, ki je pred časom izbruhnil v enem od skladišč v nizozemskem mestu Dordrecht, je razkril več desetletij staro skrivnost. Gasilci so namreč ob intervenciji našli veliko zbirko starih avtomobilov. Izkazalo se je, da ti pripadajo 82-letnemu Adu Palmerju, ki je zbirko ustvarjal več kot 40 let, piše CNN.

Njegova zbirka, ki je bila vsa ta leta strogo varovana skrivnost, šteje 230 starih avtomobilov, vrednih več milijonov evrov. Palmer je imel avtomobile parkirane v pogorelem skladišču, kjer so avtomobili po zaslugi hitrega odziva gasilcev ostali nepoškodovani, in tamkajšnji zapuščeni cerkvi.

Palmer je bil poslovnež in strasten zbiratelj avtomobilov in je živel skromno življenje. Prebival je v omenjenem skladišču.

Zaradi slabega zdravja se je po požaru odločil, da bo svojo zbirko prodal avtomobilski Galeriji Aaldering, katere lastnika sta Nico in Nick Aaldering. Po kakšni ceni je zbirko kupila, ni razkrila, bo pa skupaj z avkcijsko hišo Classic Car Auctions avtomobile zdaj ponudila na dražbi, ki se bo začela 19. maja.

Gre za odlično ohranjeno kolekcijo različnih znamk. “Mnogi avtomobili različnih modelov znamk Maserati, Jaguar, Aston Martin, BMW, Facel Vega in drugih so v odličnem stanju. Palmer je zbiral ne samo drage in ekskluzivne avtomobile, ampak je kupil vse, ki so mu bili všeč,” je dejal vodja marketinga Galerije Aaldering Carlo Te Lintelo.

Raznolika zbirka tako vsebuje vse od običajne Alfe Romeo Spider, nekoliko prestižnejšega Mercedesa kabrioleta 300S in Ferrarija 365 do posebne Lancie B4 Spider America, ki je bila izdelana v omejenem številu. Pričakujejo, da bo cena te dosegla od 600.000 do 700.000 evrov. “Najbolje ohranjene na trgu dosegajo tudi cene do enega milijona evrov,” je dejal Te Lintelo.

Ostaja veliko skrivnosti o zbirki

Kot je za CNN še povedal Te Lintelo, še vedno ostaja veliko neodgovorjenih vprašanj glede zbirke. Palmer je namreč preveč bolan, da bi lahko povedal celotno zgodbo.

“Okoli zbirke zato ostaja veliko skrivnosti, kar je nekoliko žalostno,” je dejal in dodal, da je gotovo to, da je bil Palmer strasten zbiratelj avtomobilov. V njegovo čast so tudi dražbo poimenovali po njem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!