Poznamo ga iz filma Sam doma, zdaj se igralec pripravlja na pomemben dogodek

Magazin 29. Nov 202305:45 0 komentarjev
Sam doma
Foto: PROFIMEDIA

Ameriškega igralca Macaulayja Culkina že 33 let poznamo po vlogi navihanega Kevina McCallisterja iz filma Sam doma. Zdaj bo zvezdnik enega najbolj klasičnih božičnih filmov vseh časov končno dobil priznanje za svoje delo. Dobil bo namreč zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih. Slovesnosti se bo udeležila tudi igralka Catherine O'Hara, ki je v filmski franšizi upodobila njegovo mamo.

Ameriški igralec in zvezdnik filmov Sam doma Macaulay Culkin bo dobil zvezdo na Pločniku slavnih. Ob tej priložnosti se bo igralec znova srečal s filmsko mamo – igralko Catherine O’Hara.

Le redko gleda božično uspešnico

Slovesnost v čast 43-letnemu Culkinu bo 1. decembra. Producentka dogodka Ana Martinez je v izjavi za javnost dejala, da je Culkin že desetletja med glavnimi osebnostmi pop kulture. “Njegovo delo je obsežno, vendar je film Sam doma eden najbolj priljubljenih božičnih filmov, ki ga poznajo po vsem svetu. Kako primerno, da se O’Hara, ki je v filmu igrala njegovo mamo, ponovno sreča s filmskim sinom in spregovori na slovesnosti,” je navedla v sporočilu za javnost.

Sam doma
Na slovesnosti ob prejemu zvezde na Pločniku slavnih bo govorila igralka Catherine O’Hara, ki je v filmu Sam doma igrala mamo (Foto: PROFIMEDIA)

Culkin je kariero začel pri štirih letih, mednarodno slavo pa je požel z glavno vlogo v prvih dveh delih filmske franšize Sam doma. V filmih je upodobil navihanega in iznajdljivega Kevina McCallisterja, ki ga družina pred odhodom na počitnice po nesreči pusti doma. Igralec je bil za vlogo nominiran za zlati globus. V uspešni karieri je zaigral tudi v drugih projektih, kot sta Moja punca iz leta 1991 in film Richie Rich iz leta 1994.

Sredi 90. let si je filmski zvezdnik vzel odmor od industrije, a se je leta 2003 vrnil in zaigral v filmu Pošast na zabavi.

V intervjuju za revijo Vanity Fair leta 2018 je razkril, da filmov Sam doma ne gleda prav pogosto. “Ljudje so želeli gledati film z menoj, kar je sicer laskavo,” je povedal, a hkrati dodal, da se takrat vsi spomini s snemanja vrnejo in da se ne more osredotočiti na film in njegovo dogajanje. “Filma ne morem gledati tako, kot ga gledajo drugi,” je poudaril po poročanju Dnevnika.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!