Predori niso več pod vodo, vlaki med Londonom in celino znova vozijo

Svet 31. Dec 202315:06 0 komentarjev
eurostar, vlak, London, Waterloo
Foto: PROFIMEDIA

Promet med Otokom in celino je ponovno vzpostavljen, potem ko so inženirji uspeli spraviti pod nadzor poplavne vode v dveh predorih na jugu Anglije, zaradi česar je obstalo več kot 30.000 potnikov.

Hitri vlaki Eurostar, ki povezujejo London z evropsko celino in peljejo skozi predor pod Rokavskim prelivom, danes znova vozijo.

Kot smo že poročali, je bil promet z njimi včeraj ustavljen zaradi poplavljenih železniških predorov v južni Angliji, kar je prekrižalo načrte več kot 30.000 potnikom.

Eurostar, ki ponuja železniške prevoze iz Londona v Pariz, Bruselj in Amsterdam, je včeraj zaradi poplav odpovedal vse vlake. Pozno popoldne so v podjetju nato napovedali, da bodo naslednji dan vozile vse redne linije vlakov.

London, Velika Britanija, Združeno kraljestvo, vlak, postaja, eurostar
Foto: PROFIMEDIA

Inženirji so po navedbah podjetja doslej uspeli spraviti pod nadzor poplavne vode v dveh predorih v Kentu na jugu Anglije, najmanj enega pa usposobili za uporabo.

Prvi vlak je iz Londona odpeljal ob 8. uri po lokalnem času. Eurostar je stranke, ki iz Londona potujejo danes, sicer posvaril pred morebitnimi zamudami in gnečami na železniških postajah.

Do odpovedi vlakov Eurostar je prišlo že prejšnji četrtek pred božičem zaradi nenapovedane stavke francoskega osebja Eurotunnela, ki je ohromila promet skozi predor pod Rokavskim prelivom in mnogim prekrižala načrte za božično potovanje. Stavka se je končala dan kasneje z dogovorom s sindikatom zaposlenih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!